1
1
σχόλια
277
λέξεις
CULTURE
Έξι γονείς συζητούν για τη σύγχρονη γονεϊκότητα, στο πλαίσιο της σειράς ψηφιακών συζητήσεων Society Uncensored
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΣΤΕΓΗ
20 Ιουλίου 2021
Μονογονείς, γκέι γονείς, γονείς υιοθετημένων παιδιών, γονείς με δανεικά ωάρια ή σπέρμα. Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει όλες αυτές τις νέες μορφές γονεϊκότητας εναλλακτικές, με κίνδυνο έτσι να τονίσει τη διαφορετικότητά τους, όταν στην πραγματικότητα όλες οι οικογένειες είναι –και θα έπρεπε να είναι– διαφορετικές.

Από την εποχή των γονιών ή των παππούδων μας που μόνο ένα είδος οικογένειας ήταν αποδεκτό, μέχρι σήμερα που επιστήμη και κοινωνία έχουν επιτρέψει την ανάδειξη νέων ειδών γονεϊκότητας, ποιες νέες προκλήσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους; Πόσο νόημα έχει τελικά η έννοια της βιολογικότητας; Είναι ποτέ εντελώς «δικά μας» τα παιδιά μας; Υπάρχει τέλειος γονιός;

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει να ψάχνει απαντήσεις μέσα από τη σειρά ψηφιακών συζητήσεων Society Uncensored, όπου άνθρωποι συναντιούνται και συζητούν ανοιχτά, εγείροντας τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση απέναντι σε κυρίαρχα κοινωνικά θέματα, όπως αναδεικνύονται μέσα από την εποχή και την καθημερινότητά μας.

Μετά τις συζητήσεις για το Black Lives Matter, την πατριαρχία, τον σεξισμό και την έμφυλη βία, την πολιτισμική ταυτότητα και την έννοια του «ανήκειν», τη ρητορική μίσους, η Στέγη προσκαλεί έξι γονείς να συζητήσουν πάνω στη σύγχρονη γονεϊκότητα και στο τί σημαίνει να είσαι γονιός σήμερα. To βίντεο θα παραμείνει διαθέσιμο στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό. Τη σειρά συζητήσεων διοργανώνουν οι Λέξεις & Σκέψεις της Στέγης.


Συμμετέχουν:
Μαρία Αθανασίου, Δημοσιογράφος
Έλενα Αναργύρου Βενετοπούλου, Επιχειρηματίας στον τουρισμό
Μάριος Σέργιος Ηλιάκης, Εικαστικός
Νίκη Λιάκουρα, Υπεύθυνη πολιτιστικής διαχείρισης
Θανάσης Τριαρίδης, Συγγραφέας
Συντονισμός συζήτησης: Μανίνα Ντάνου, Δημοσιογράφος
Επιμέλεια: Νίκος Αθανασόπουλος, Πάσκουα Βοργιά, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Πάσκουα Βοργιά, Σμαράγδα Δογάνη
Επίβλεψη κινηματογράφησης και οπτικοακουστικού υλικού: Χρήστος Σαρρής
Συνεργείο βιντεοσκόπησης και μοντάζ: ALASKA
Εκτέλεση παραγωγής: Ευγενία Αγκιστριώτη
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους
εμφάνιση σχολίων