0
1
σχόλια
151
λέξεις
ΖΗΝ
Μισή ώρα προετοιμασία για 16 μερίδες. Εύκολο και καλοκαιρινό
 
DOCTV.GR
29 Ιουνίου 2021
ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. αλεύρι
• 500 γρ. κολοκυθάκια
• 350 γρ. τυρί φέτα
• 3 μεγάλα αυγά
• 120 ml γάλα
• 120 ml ελαιόλαδο
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό για 20΄.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά, 80 ml. από το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλεύρι και τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.
4. Προσθέτουμε την περισσότερη φέτα, θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
5. Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο και το λαδώνουμε πολύ καλά.
6. Ρίχνουμε μέσα το χυλό, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας.
7. Ψήνουμε τη μπατζίνα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200οC για 40-45΄.
8. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε.

Για τη μπατζίνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσινα κολοκυθάκια ή κίτρινη κολοκύθα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσικίσιο λευκό τυρί.
εμφάνιση σχολίων