0
1
σχόλια
168
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Είναι ανθρώπινο δικαίωμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση; Όχι λένε οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας
 
PRESS | UNSPLASH
24 Ιουνίου 2021
Το ακροδεξιό ECR κατέθεσε χθες αίτημα στην Ευρωβουλή να μη συζητηθεί και να μην κατέβει προς ψήφιση η έκθεση της Επιτροπής FEMM «για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα στην ΕΕ, στο πλαίσιο της υγείας των γυναικών», ως απαράδεκτη.

Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ, ψήφισαν υπέρ, συντασσόμενοι με τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης. Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς έλαβε 391 ψήφους κατά, 280 υπέρ και 10 αποχές. Και παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν οι ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου.

Σύμφωνα με το Politico, αξιωματούχοι και ευρωβουλευτές είπαν πως δεν έχουν βιώσει ποτέ μια τόσο σκληρή και καλά συντονισμένη εκστρατεία, όπως αυτή που διεξήχθη από εκείνους που τάσσονται κατά των αμβλώσεων.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος προκάλεσε σάλο για την απόφασή του να ψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο κατά του δικαιώματος στην άμβλωση ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ αναγκάστηκε να καταδικάσει με καθυστέρηση τον Ουγγρικό νόμο που στρέφεται κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, o οποίος προκάλεσε ευρωπαϊκή κατακραυγή…
 
εμφάνιση σχολίων