0
1
σχόλια
189
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαξίωσε τον συνδικαλισμό. Αυτή η ομιλία στη Βουλή θα μείνει στην ιστορία
 
DOCTV.GR
17 Ιουνίου 2021
Στο πλαίσιο της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για το εργασιακό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντέκρουσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία βρίσκονται όλα απέναντί του με επιχειρήματα περί κακού συνδικαλισμού και βλαβερών απεργιών.

«Εργαζόμενοι και μη αναστατώνονται από ξαφνικές απεργίες, οι οποίες ξαφνικά κηρύσσονται παράνομες αλλά τελικά γίνονται από λίγους σε βάρος των πολλών. Δεν είναι τυχαίο την περασμένη εβδομάδα η συμμετοχή στην απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς κυμάνθηκε από 10% έως 20%. Η πρωτεύουσα όμως παρέλυσε επειδή έτσι αποφάσισαν ένας με δύο στους δέκα εργαζόμενους».

«Ενώ υποτίθεται ότι ο εχθρός ήταν η κυβέρνηση, τελικά τα θύματα ήταν και πάλι οι πολίτες. Ο άρρωστος που ήθελε να πάει στο γιατρό, η νοικοκυρά που ήθελε να πάει να κάνει τα ψώνια της. Αυτό θα μπορούσε να αποκαλεσθεί ζούγκλα της αγοράς ή εργασιακός μεσαίωνας σύμφωνα με τα γνωστά συνθήματα, που με τόση άνεση και από κοινού αναμασάτε»

«Ο νέος νόμος για πρώτη φορά από το 1982, θέτει κανόνες στη ζούγκλα και ξεπερνά το μεσαίωνα» και σχολίασε ότι όσοι αντιδρούν (όλοι) «είναι οπαδοί της συντήρησης και της καθήλωσης.»


Διαβάστε επίσης: Το Quiz, το εργασιακό 
εμφάνιση σχολίων