1
1
σχόλια
506
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Βλέπουμε 92 ταινίες στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, σε 7 ακόμα θερινούς κινηματογράφους της πόλης, αλλά και 142 ταινίες από το σπίτι μας, το σαλόνι μας, σε όλη την Ελλάδα! Επιμέλεια: Χ. Λακταρίδης
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: TINA
23 Ιουνίου 2021
Στα Αφιερώματα θα υπάρχει ένα spotlight στους αδερφούς Λιούι και Νόα Κλόστερ από τις ΗΠΑ, ένα δίδυμο που πειραματίζεται με το animation, με 6 ταινίες τους, ανάμεσά τους θα προβληθεί σε Παγκόσμια Πρεμιέρα και το δεκάλεπτο Stranger Than Rotterdam, with Sara Driver, του 2021, το οποίο αφορά μια περίεργη ιστορία γύρω από την αγαπημένη ταινία του Τζιμ Τζάρμους, Stranger Than Paradise. Ένα δεύτερο αφιέρωμα αφορά το έργο του πρόσφατα χαμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα, Σταύρο Καπλανίδη, με τρεις ταινίες, ανάμεσά τους, σε Πρεμιέρα και την τελευταία του, που έχει τον τίτλο, Ο Τέος και ο Σταύρος.

Η φετινή διοργάνωση περιμένει τους θεατές στους δύο προσωρινούς θερινούς κινηματογράφους που δημιούργησε: το John Cassavetes Open Air cinema και το Stavros Tornes Open Air cinema στην Προβλήτα Α΄, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, καθώς και στα αγαπημένα θερινά σινεμά της πόλης: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Άλεξ, Απόλλων, Ελληνίς, Ναταλί, Σινέ Άλσος του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, Σινέ Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά.

Μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε θερινούς κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη και online για χρήστες σε όλη την Ελλάδα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.

Αυτή η καλοκαιρινή και υβριδική διοργάνωση, παρουσιάζει μια σειρά από 151 συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και από ολόκληρο τον κόσμο, ένα νέο τμήμα podcast, τα δύο πιο πάνω αφιερώματα και τις αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς. Από το e-shop του Φεστιβάλ, μπορεί κανείς να προμηθευτεί και τη δίγλωσση έκδοση για το όραμα και τη λαμπρή επαγγελματική πορεία του δημήτρη Εϊπίδη, του ανθρώπου που δημιούργησε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ. Γράφουν για αυτόν και το φεστιβάλ μεταξύ άλλων, οι: Μπέλα Ταρ, Σάρα Ντράιβερ, Τζαφάρ Παναχί, Ούλριχ Ζάιντλ και Μοσέν Μαχμαλμπαφ, μεταξύ άλλων.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με όλα τα υγειονομικά μέτρα που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ το Φεστιβάλ διεξάγεται με την υποστήριξη του Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Μια κινητή ομάδα υγείας θα βρίσκεται στην προβλήτα Α του λιμανιού για διενέργεια rapid test (9:30-13:30 και 16:30-20:30).

Το 23ο Φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιουνίου με ένα συναρπαστικό μουσικό ντοκιμαντέρ για μια μυθική σταρ: το ντοκιμαντέρ Tina, των Νταν Λίντσεϊ και Τι Τζέι Μάρτιν, στις δύο Open Air αίθουσες της Προβλήτας Α', ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στη λαμπερή καριέρα και την εκρηκτική ζωή της Τίνα Τέρνερ.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά, Τρίτη 22 Ιουνίου. Οι προβολές στο Σινέ Άλσος πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών, οι προβολές στο Σινέ Τζένη Καρέζη πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Παύλου Μελά και οι προβολές στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Info: 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Summer Edition. 24 Ιουνίου με 4 Ιουλίου. Αίθουσες: John Cassavetes Open Air, Stavros Tornes Open Air (Προβλήτα Α΄ Λιμάνι Θεσσαλονίκης), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Άλεξ, Απόλλων, Ελληνίς, Ναταλί, Σινέ Άλσος του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, Σινέ Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά. Τιμές: 4 Ευρώ στα θερινά και 3 Ευρώ για τις online προβολές.
εμφάνιση σχολίων