0
1
σχόλια
227
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Δεν είχε βαφτεί από το 2004» λέει στο Architectural Digest. Το διεθνές έντυπο αρχιτεκτονικής φιλοξενεί την Μαρέβα Γκραμπόφσκι και την φιλοσοφία της ανακαίνισής της…
 
DOCTVGR TEAM | ΦΩΤΟ: PRIMEMINISTER.GR
17 Ιουνίου 2021
Το Architectural Digest με έκδοσεις στην Αμερική, την Ευρώπη και σε πολλές χώρες του κόσμου, κάνει εκτενές αφιέρωμα της ανακαίνισης χώρων του Μεγάρο Μαξίμου αλλά το πρόσωπο στο οποίο ζούμαρει είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη με το ρόλο της πρώτης κυρίας του Μαξίμου.

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό φιλοξενεί δηλώσεις της σχετικά με την εποπτεία της ανακαίνισης του Μεγάρου, όπως: «Δεν είχε βαφτεί από το 2004». Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δεν παραλείπει να μιλάει σε πρώτο πρόσωπο. «Φιλοσοφία μου να είναι ευπαρουσίαστο, ενδιαφέρον και να αντιπροσωπεύει ποιοι είμαστε. Το κτίριο αντιπροσωπεύει τους Έλληνες» και «Η φιλοσοφία μου είναι: μπορείς να αφήσεις την ψυχή σου στα μέρη όπου περνάς χρόνο. Πρέπει να αγαπάς τα μέρη που σε αντιπροσωπεύουν».

Ο Κ. Μητσοτάκης της έδωσε το ελεύθερο υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει κόστος για τον ελληνικό πολίτη γράφει το άρθρο. «Η ιδέα είναι να αλλάζουμε τα έργα τέχνης που εκτίθενται κάθε δύο χρόνια, ώστε να αναδεικνύουμε το ταλέντο και τις δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών» (το Μέγαρο Μαξίμου φιλοξενεί παραδοσιακά, έργα από την Εθνική Πινακοθήκη). Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την πορεία του project. Ήθελα να το μετατρέψω σε ένα μέρος που ανοίξει στον κόσμο και περνάει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα έχουμε όμορφη ιστορία, παραδόσεις και δημιουργίες»

Το αφιέρωμα φιλοξενείται στην στήλη «Στιλ Διασημοτήτων» 
εμφάνιση σχολίων