0
1
σχόλια
398
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Από τον Βασίλη Ρόγγα
 
DOCTV.GR
9 Ιουνίου 2021
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολύ παρατηρητικός περιπατητής για να καταλάβει πως στις καλές περιοχές (Κολωνάκι, Ρηγίλλης, Λυκαβηττός κ.ο.κ.) τα δέντρα είναι φροντισμένα, πολλά και μεγάλα, συνήθως σε ωραίους σχηματισμούς. Από κάτω τους σε σωστές θέσεις για σκιά απλώνονται ευρύχωρα παγκάκια, σιντριβάνια, λουλούδια, ελεύθεροι χώροι για παιχνίδι, σύγχρονες κούνιες, τρεχούμενο κρύο νερό.

Αντίθετα στις περιοχές των μεταναστών, των φτωχών, των από-κάτω (Αχαρνών, Βικτώρια κ.ο.κ.) τα δέντρα τα ψάχνει κανείς με το τουφέκι και συνήθως είναι τσουρούτικα, η ζέστη το καλοκαίρι είναι αφόρητη, τα παγκάκια είναι άβαφα και σπασμένα όταν και εφόσον υπάρχουν, οι ακαθαρσίες είναι παντού, οι κούνιες έχουν να αντικατασταθούν από την προηγούμενη δεκαετία.

Η Αθήνα είναι μια πόλη με 2,5 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο στην καλύτερη περίπτωση (σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ αυτό το ποσοστό είναι στο 0,96). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί πως η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις δεν πρέπει να είναι κάτω από 9 τ.μ. ανά κάτοικο.

Εδώ ο Δήμαρχος προσκαλεί εταιρίες να κάνουν το social rebranding τους υιοθετώντας πλατείες, δέντρα, κάνοντας αναπλάσεις ολόκληρών λόφων. Περιφράξεις, φύλαξη, κλείσιμο το βράδυ, δραστηριότητες ιδιωτών είναι κάποια από αυτά που φαντασιώνονται οι δεξιοί στις λίγες πιθαμές γης που απέμειναν χωρίς εμπορεύματα.

Κάπως έτσι, στις περιοχές που ζουν άνθρωποι με λιγότερα χρήματα, όπως στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο Δήμος θα κόψει 580 δέντρα, πολλά από τα οποία είναι ώριμα και παλιά με μεγάλες σκιές και πολλά πουλιά να φωλιάζουν μέσα τους για να φυτέψει 334 νεαρά δέντρα…

Καταλαβαίνω ότι ο Μπακογιάννης γεννήθηκε μέσα στα χρυσάφια, σε μεγάλες ιδιωτικές αυλές που απολαμβάνουν οι βασιλιάδες και χέστηκε για τον δημόσιο χώρο, χώρος για να κάνει τις δουλειές του είναι. Ωστόσο αυτό το αίσχος δεν πρέπει να επιτραπεί. Όχι απλώς δεν πρέπει να κοπεί κανένα δέντρο αλλά να φυτευτούν εκατοντάδες χιλιάδες, να γίνει υψηλό πράσινο ο Ελαιώνας που είναι κοντά, να συνδεθεί με το λόφο Κολωνού και πολλά ακόμα που οι κάτοικοι τα ζητάνε δεκαετίες.

Φαίνεται πως η Φαμίλια ακούει τους υπηκόους της και έβαλε κάτι ιονιστές που καθαρίζουν όσο 30 δέντρα σου λέει στην Ομόνοια.

Το μέτρο είναι σωστό, το στηρίζω με την ψυχή μου και μπράβο στη Φαμίλια. Με αυτή την έννοια, πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μεταφυτεύσουμε όλα τα μεγάλα δέντρα σας από το Κολωνάκι ως το Ψυχικό, τη Φιλοθέη κ.ο.κ. στις δικές μας γειτονίες και να σας δώσουμε αντίστοιχο αριθμό «συσκευών καθαρισμού αέρα»;

Μετά θα το πουλούσατε ως γαματοσιά του Δημάρχου σε όλα τα MME ή θα τον ξεσκίζατε πολιτικά;

Via 
εμφάνιση σχολίων