1
1
σχόλια
202
λέξεις
210
Το Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν αναδιαμορφώθηκε από τον οργανισμό ΝΕΟΝ και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σύγχρονης Τέχνης 2021
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
28 Μαΐου 2021
“Try again. Fail again. Fail better”. Το ιστορικό Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν 218 άλλαξε κι έγινε χώρος πολιτισμού.

Αρχικά λειτούργησε το 1930 φιλοξενώντας δεκάδες καπνοβιομηχανίες. Αργότερα, τμήματά του χρησιμοποιήθηκαν ως φυλακές, καταφύγια προσφύγων και κρατικές υπηρεσίες. Το 1989 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο. Το 2000 παραχωρήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, στεγάζοντας τη βιβλιοθήκη και το τυπογραφείο της.

Πλέον ο οργανισμός  Πολιτισμού ΝΕΟΝ, τον έχει αναμορφώσει σε χώρο πολιτισμού, που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σύγχρονης Τέχνης 2021, που υλοποιείται από τη Βουλή και τον οργανισμό ΝΕΟΝ και περιλαμβάνει την έκθεση «Πύλη/Portals» που θα παρουσιαστεί στις 12 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τον Δεκέμβριο του 2021.

Η αναμόρφωση αφορά στην ισόγεια βόρεια-βορειοδυτική πτέρυγα, το αίθριο και το κτίριο του πρώην τελωνείου, συνολικής επιφάνειας περίπου 6.500 τ.μ., χώροι οι οποίοι μέχρι πρόσφατα παρέμεναν κλειστοί.

Πλέον το ιστορικό Καπνεργοστάσιο «μιλάει» με τα λόγια του Σάμιουελ Μπέκετ και μέσα από μία πρόταση που φιγουράρει με μεγάλα γράμματα στην κορυφή του, μας ενθαρρύνει να μην σταματάμε να προσπαθούμε, έστω κι αν κάποιες φορές αποτυγχάνουμε.

Η ομώνυμη εγκατάσταση του καλλιτέχνη Νίκου Ναυρίδη κινηματογραφήθηκε από το DOCTV.GR όταν παρουσιάστηκε στο Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στα Αισχύλεια 2013.
εμφάνιση σχολίων