1
1
σχόλια
226
λέξεις
CULTURE
«Θυμήσου, σώμα». Δώδεκα νέες πρωτότυπες χορογραφίες πάνω σε έργα Ελλήνων συνθετών, από απρόβλεπτους χώρους στις οθόνες μας
 
DOCTV.GR
26 Μαΐου 2021
Δώδεκα μικρού μήκους ιστορίες χορού, ξετυλίγονται σε απρόβλεπτες τοποθεσίες της πόλης. «Θυμήσου, σώμα» είναι ο γενικός τίτλος του 5ου Διαδικτυακού Φεστιβάλ Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που δανείζεται  τον τίτλο του από το ομώνυμο ποίημα του Κ. Π. Καβάφη.

Ομαδικές συνθέσεις, ντουέτα και σόλο, αφηγούνται τις δικές τους εμπειρίες και αναμνήσεις, σε διαδρόμους ξενοδοχείων, ασανσέρ και ερημικές παραλίες. Οι Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ δραπετεύουν από τη σκηνή του θεάτρου και μεταφέρονται από τον Θόλο και το πάρκινγκ του ΚΠΙΣΝ, στα κατασκευαστικά εργαστήρια της ΕΛΣ, και από  το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μέχρι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων στο κέντρο της Αθήνας, και άλλες τοποθεσίες της πόλης.

Οι δωρεάν προβολές των βίντεο του Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη και καλλιτεχνική επιμέλεια Κωνσταντίνου Ρήγου, θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου 2021 και θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό για 30 μέρες μετά την πρεμιέρα τους.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με το έργο Dancing Cloud, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του διακεκριμένου Α΄ Χορευτή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αλεξάνταρ (Σάσα) Νέσκωβ. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


Info: 5ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ «Θυμήσου, σώμα…», πρεμιέρα 26 Μαΐου 2021 στις 21.00, nationalopera.gr/GNOTV.
εμφάνιση σχολίων