0
1
σχόλια
217
λέξεις
CULTURE
Πάνω από 20.000 έργα μας περιμένουν στις μόνιμες και στις περιοδικές εκθέσεις του ανακαινισμένου μουσείου
 
DOCTV.GR
15 Μαΐου 2021
Η Εθνική Πινακοθήκη ανοίγει ξανά τις πόρτες της μετά από 10 χρόνια, στο ανακαινισμένο κτίριο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, με έναν επιπλέον όροφο και πολλές επεκτάσεις στις εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες περισσότερα έργα τέχνης. Στις συλλογές της περιλαμβάνει περισσότερα από 20.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, σχέδια και installations, ενώ τα έργα της καλύπτουν μια περίοδο από τα μεταβυζαντινά χρόνια ως τις μέρες μας.

Στο κεντρικό κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης- Μουσείο Αλεξ. Σούτσου, φιλοξενείται η Μόνιμη Έκθεση που περιλαμβάνει έργα από τη μεταβυζαντινή εποχή, την επτανησιακή σχολή, έργα του 1900, του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, του ελληνικού μοντερνισμού, των ελλήνων εκπροσώπων της Σχολής του Μονάχου (Ν. Λύτρας, Ν. Γύζης, Γ. Ιακωβίδης, Κ. Βολανάκης) του μεσοπολέμου.

Με αφορμή της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η Πινακοθήκη παρουσιάζει και δύο περιοδικές εκθέσεις αφιερωμένες στην Επανάσταση, με έργα από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές συλλογές της.

Η Εθνική Πινακοθήκη, ιδρύθηκε στις 10 Απριλίου 1900. Οι πρώτες συλλογές της προέρχονταν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1954 η Εθνική Πινακοθήκη συγχωνεύτηκε με το κληροδότημα Αλεξάνδρου Σούτζου, όπου και οφείλει τη διπλή της ονομασία.


Info: Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξ. Σούτσου,  Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, Αθήνα. Καθημερινά: 10:00-18:00. Τετάρτη: 10:00 - 21:00. Τρίτη: Κλειστά. Εισιτ.: 5-10€.
εμφάνιση σχολίων