0
1
σχόλια
367
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Στο πλαίσιο του STAGES A/LIVE για την υποστήριξη της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής. Στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ | ΦΩΤΟ: ΣΤΕΓΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
6 Μαΐου 2021
Το STAGES A/LIVE εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 9 Μαΐου, στις 23:00, ο Μικρός Κλέφτης παίζει από τη σκηνή του WE στη Θεσσαλονίκη και παρακολουθούμε τη συναυλία στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Μικρός Κλέφτης (ΜΚ) είναι από τους πρώτους MCs που έφεραν το χιπ χοπ στη βόρεια Ελλάδα κι ένας από τους πιο συνεπείς δισκογραφικά και παραγωγικούς MCs της εγχώριας ραπ σκηνής. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική στη Θεσσαλονίκη το 1999 και παραμένει ενεργός στον ίδιο βαθμό μέχρι και σήμερα. Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος τριών θρυλικών ραπ συγκροτημάτων της γενιάς του, τα Βόρεια Αστέρια, τα Ανάποδα Καπέλα και τους Άλυτους Γρίφους, σχήματα με τα οποία κυκλοφόρησε συνολικά 8 πλήρη albums, ενώ η σόλο δισκογραφία του μετράει ήδη 8 κυκλοφορίες  με πιο πρόσφατη, το «Βασιλιάδες του Τίποτα» (2018). Ο Μικρός Κλέφτης έρχεται στη σκηνή του WE στη Θεσσαλονίκη, με ένα live γεμάτο αυτοσχεδιασμό, κινηματογραφημένο από τον Χρήστο Σαρρή.

Ο εναλλακτικός urban πολυχώρος WE, μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει κάποιους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής ραπ, πανκ και ροκ σκηνής. Στεγάζεται σε ένα ιστορικό, εγκαταλελειμμένο κτίριο της Θεσσαλονίκης, ένοιξε τις πόρτες του στις αρχές του 2015 και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της πόλης. Στη σκηνή του WE έχουν ανέβει εκατοντάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως ο Anser, o 12ος Πίθηκος, οι Social Waste, o Βέβηλος, οι Panx Romana, ο Παύλος Παυλίδης και ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Bloody Hawk, οι Warhaus, οι City of the Sun, οι Χατ Τρικ, οι Vodka Juniors, ο Novel 729, οι Bad Movies, o Ψαραντώνης, ο Εισβολέας και άλλοι.

Το STAGES A/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές που στηρίζουν την ανεξάρτητη live ελληνική σκηνή στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

 
ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ
Performance: Μικρός Κλέφτης / Mikros Kleftis
On Decks: DJ Stigma
Artist Management: Dynasty Group Athens
Post mix production: DJ Stigma

Κινηματογράφηση 
Σκηνοθεσία & Κάμερα: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Ορφέας Καλαφάτης, Φίλιππος Ζαμίδης,
Κοραλία Δογάνη
Ηχογράφηση: Θέμης Δημητρακόπουλος, Αλέξης Αρχοντής
Τεχνικός Monitor: Κώστας Κακουλίδης
Τεχνικοί Σκηνής: Σάββας Χρήστου, Χρήστος Ταχτσίδης, Μίμης Κωνσταντινίδης
Τεχνικός Φωτισμού: Νίκος Κεχαγιάς
Βοηθός Τεχνικού Φωτισμού: Γιώργος Κοσμίδης
Τεχνική Υποστήριξη: Νίκος Ντούλας
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική Επεξεργασία: Μάνθος Σάρδης
Φωτογράφιση: Αλέξανδρος Αβραμίδης
εμφάνιση σχολίων