0
1
σχόλια
260
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Το έργο του Δ. Παπαδημητρίου είναι αφιερωμένο στην αντισυμβατική, επαναστατική παγκόσμια ποίηση. Στο κανάλι της Στέγης, χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΣΤΕΓΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
23 Απριλίου 2021
Ο Μεγάλος Αιρετικός είναι εμπνευσμένος από την αντισυμβατική και επαναστατική παγκόσμια ποίηση: Αριστοφάνης, Βιγιόν, Εμπειρίκος, Καβάφης, Καρυωτάκης, Κοροπούλης, Λαπαθιώτης, Λαφόργκ, Λεοντάρης, Μπρεχτ, Τζων Ντον, Παλαμάς, Ρίλκε, Μπωντλαίρ, Σεφέρης, Αλέξανδρος Σχοινάς, Ώντεν είναι μερικοί από τους ποιητές που ο συνθέτης μελοποιεί επιχειρώντας να φωτίσει τον «αιρετικό τους εαυτό».

«Κύκλος Τραγουδιών αφιερωμένος στην πνευματική, ηθική και αισθητική ελευθερία και ενίοτε –γιατί όχι;– ελευθεριότητα» γράφει στο σημείωμά του ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. «Δηλαδή αφιερωμένος στην ποιητική επαναστατικότητα, και ανυποταξία. Την αμφισβήτηση. Αφιερωμένος ακόμα στο ασυμβίβαστο κυνήγι μιας άσπιλης, αμιγούς και απόλυτης αλήθειας, που θέτει αυτομάτως τους πρωταγωνιστές του στο κοινωνικό περιθώριο της αιώνιας και αόρατης ιεράς εξέτασης. Γιατί τίποτε πιο δολοφονικά αντικοινωνικό από την απόλυτη αλήθεια σε ισχυρές δόσεις».

«Ο τίτλος του κύκλου παρηχεί σκοπίμως και αυτός «αιρετικά», τιμώντας αυτοσαρκαζόμενος και αντιστρόφως, δηλαδή σαρκάζοντας αυτοτιμώμενος (!) (εννοείται παιγνιωδώς...), όπως κάποιοι ξέρουν ότι θα άρεζε και στον ίδιο τον «Μεγάλο Ερωτικό» μας. Σύμβουλος μας φιλολογικός, ο Γιώργος Κοροπούλης».

Ο Μεγάλος Αιρετικός – Μέρος Τρίτο ολοκληρώνει τον κύκλο που ο συνθέτης συνέλαβε ως ιδέα τον Δεκέμβριο του 2018. Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο «Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία και Ποίηση» που οργανώνει το Ελληνικό Σχέδιο με στόχο την υποστήριξη της σύγχρονης, πρωτογενούς μουσικής δημιουργίας.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος, Κώστας Φασουλάς
Συνθέτης: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Λογοτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Κοροπούλης
Ερμηνευτές (αλφαβητικά): Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Φλωράκης


Info: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μεγάλος αιρετικός –3ο Μέρος, στο Youtube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό. Πρεμιέρα: Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, 21:00.
εμφάνιση σχολίων