0
1
σχόλια
162
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Προσπάθεια ελέγχου όλων των ανεξάρτητων αρχών καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Την απόσυρση της τροπολογίας ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
 
PRESS | UNSPLASH
22 Απριλίου 2021
«Δεν γνωρίζω» απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ερώτηση για την φωτογραφική τροπολογία που επιτρέπει σε συνταξιούχους να γίνονται πρόεδροι της Αρχής Ξεπλύματος Βρόμικου Χρήματος.

Την αλλαγή του τρόπου διορισμού του/της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μέχρι στιγμής η επιλογή γινόταν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Πλέον, τη δυνατότητα αυτή αποκτούν και οι υπουργοί Οικονομικών από Δικαιοσύνης, με την τροπολογία να ανοίγει παράθυρο για διορισμό συνταξιούχου δικαστικού, κάτι που δεν επιτρεπόταν. «Ο επί τιμή ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επιλέγεται μαζί με τον αναπληρωτή του με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης ύστερα από πρόταση του τελευταίου και γνώμη της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Προσπάθεια ελέγχου όλων των ανεξάρτητων αρχών καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Την απόσυρση της τροπολογίας ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
εμφάνιση σχολίων