0
1
σχόλια
256
λέξεις
ΖΗΝ
Η κόπωση από την παράταση των περιοριστικών μέτρων έκοψε τη διάθεση των Ελλήνων για σεξουαλικές επαφές
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ | UNSPLASH
22 Απριλίου 2021
Μεγάλη μείωση στη διάθεση των Ελλήνων για σεξ, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αποτυπώνουν τα στοιχεία έρευνας του Ανδρολογικού Ινσιτούτου Αθηνών. Ενώ στην αρχή της πανδημίας και κατά την περίοδο των πρώτων περιοριστικών μέτρων η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων είχε αυξηθεί, τα ευρήματα της νέας έρευνας δείχνουν πως τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα επηρεάζουν αρνητικά τον ψυχισμό και την σεξουαλικότητά μας.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 800 ατόμων. Τα ευρήματα δείχνουν πως η ερωτική διάθεση «μειώθηκε πολύ» σε ποσοστό 22%, «μειώθηκε» στο 27,75%, ενώ «έμεινε σταθερή» στο 31,25%. «Αύξηση της ερωτικής διάθεσης» δήλωσε μόνο το 13,75% και «μεγάλη αύξηση» μόνο το 5,25%.

«Σαν να επήλθε μια κόπωση, καθώς οι άνθρωποι πλέον δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για έρωτες και ζωή, αφού δε βλέπουν φως στο τούνελ. Ο εγκλεισμός ήταν αναγκαίο μέτρο προφύλαξης για τη πανδημία. Αλλά συνοδεύτηκε με την υποχρεωτική μοναξιά των συμβιούντων που επέφερε γκρίνιες και κατάθλιψη, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Η κοινωνικότητα χωρίς κοινωνία όμως κλεισμένη στα σπίτια διώχνει την απαραίτητη ελευθέρια των πολιτών να μιλούν να ερωτεύονται να κάνουν τα όσα γίνονται μόνο εν δήμω και όχι εν οίκω» αναφέρει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. «Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών  και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα  αυτήν την περίοδο. Κρατείστε βαθιά αναπνοή για να εισπνεύσετε ζωή και να κλείσετε τη πόρτα στον δυνητικά θανατηφόρο νέο κορονοϊό».


Διαβάστε επίσης:
Οι γνωστικές στρεβλώσεις και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας
Πώς να θέσω όρια
Πόση μοναξιά αντέχεις;
εμφάνιση σχολίων