0
1
σχόλια
417
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Είναι τραγελαφικό: το διήγημα αλλάζει (από όλους) με τους χοντροκομμένους ελιγμούς ατζαμή μαθητευόμενου μάγου
 
DOCTV TEAM
30 Μαρτίου 2021
Σαν να πρόκειται για μια μαγική γυάλινη σφαίρα. Κάπως έτσι ξυπνάει κάθε πρωί η κυβέρνηση: τσεκάρει τα σόσιαλ, κοιτάει την πορεία στα γκάλοπ, ρωτάει για την «κοινή γνώμη» των νοικοκυραίων και προχωράει. Όπως κάθε ανέμελη κυβέρνηση, χωρίς σχεδιασμό, τεστ, μέτρα, προσλήψεις, κ.λπ, και όσο υπάρχει η «λάσκα» της αποδοχής του ψηφοφόρου βαράμε το ακορντεόν (και τον κόσμο).

Όπως έχει πει και ο Αλμπέρ Καμύ, το μόνο που μπορεί να έχει μια κυβέρνηση είναι μια αστυνομία, και με αυτό το υπαρξιακό έχει προχωρήσει η κυβέρνηση. Συν λίγη ατομική ευθύνη όπου χρειάζεται. Τώρα που, σύμφωνα ακόμα και με φιλοκυβερνητικά μέσα όπως ο Σκάι, η πρόθεση ψήφου στη ΝΔ πέφτει, όπως και «η αποδοχή της πολιτικής για την πανδημία», τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι ειδικοί, φαίνεται να ακολουθούν το πρόσταγμα.

Πως αλλιώς εξηγείται το ότι ενώ ζούμε την παράκρουση των ρεκόρ διασωληνωμένων έπειτα από σχεδόν εξάμηνο lockdown, να αναγγέλεται χαλάρωση μέτρων, διαδημοτικές μετακινήσεις και άνοιγμα εμπορίου; Ενώ η Ντόρα μιλάει για Πάσχα στο χωριό της, τα δελτία ειδήσεων κάνουν στροφή από το «ατομική ευθύνη« και το «γιατί παίρνετε τον αέρα σας Κυριακάτικα στο Φλοίσβο» στο «ο κόσμος δεν αντέχει μέσα πια, καλύτερα να ανοίξει η εστίαση οργανωμένα παρά να τους έχουμε στις πλατείες»

Είναι τραγελαφικό: το διήγημα αλλάζει με τους χοντροκομμένους ελιγμούς ατζαμή μαθητευόμενου μάγου.

Τα μέτρα των επόμενων εβδομάδων θα συζητηθούν από της Επιτροπή των Ειδικών λοιμωξιολόγων με ποια συνιστώσα; Την αισιοδοξία που καλλιεργείται προκειμένου να ξεγελάσουμε την κουρασμένη πλέμπα ή τα πεσμένα νούμερα των γκάλοπ; Τι να συζητήσουν; Πως η επιδημία δεν χτυπάει ρεκόρ; Πως στις πλατείες κολλάει ενώ στα μπαρ τώρα δεν κολλάει; Ότι, θεού θέλοντος, ο καιρός θα φτιάξει; Ότι οι μάσκες μπορούν να φορεθούν και έξι-έξι; Ότι τα πάνω κάτω, έγιναν άνω κάτω και πάλι από την αρχή;

Εντωμεταξύ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται μετέωροι περιμένοντας μια απόφαση για το αν θα επιστρέψουν στην εργασία τους, αν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, εάν θα κάνουν παραγγελίες, αν θα προσλάβουν, αν θα απολύσουν, αν θα κλείσουν…

Και ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ΄ένα καράβι που πάει όπου και το κύμα; Αν κάτι είναι που θα αφήσει πίσω της αυτή η πανδημία είναι η επικύρωση του ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εμπιστεύεται τη ζωή του σε κανέναν, όχι μόνο στην πολιτική εξουσία ή την εκκλησία (…) αλλά ούτε καν στην επιστήμη. Και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας.


Διαβάστε επίσης: 
«Αν είχαμε ακούσει την αντιπολίτευση για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια»!
Από το «όλοι μέσα» στο «όλοι έξω»
εμφάνιση σχολίων