0
1
σχόλια
398
λέξεις
CULTURE
Ξεκίνησε και φέτος η Belinale, ωστόσο λόγω πανδημίας μόνο διαδικτυακά. Εφτά λόγοι γιατί μπορούμε να την απολαύσουμε από τον καναπέ μας
 
DOCTV.GR
4 Μαρτίου 2021
Σταρ στο σαλόνι. Στη Berlinale από την 1η έως τις 5 Μαρτίου το σύνθημα είναι: πρόσβαση μόνο σε εξειδικευμένο κοινό. Εξαίρεση αποτελούν μερικές δωρεάν ζωντανές αναμεταδόσεις. Για παράδειγμα, στις 5 Μαρτίου, όταν η Σελίν Σιαμά, σκηνοθέτης του «Πορτρέτου μιας νεαρής γυναίκας που φλέγεται», μιλάει. Η τελευταία της ταινία «Η μικρή μαμά» (φωτογραφία) βρίσκεται στο κύριο διαγωνιστικό τμήμα απέναντι σε 14 άλλες ταινίες.

Μια ματιά στο μέλλον. Ενώ το τελετουργικό μέρος της Berlinale θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, 205 επιλεγμένα νεαρά ταλέντα θα βρίσκονται στο προσκήνιο από την 1η έως τις 5 Μαρτίου: τα «Ταλέντα του Βερολίνου». Η αρχή έγινε την 1η Μαρτίου με μια συζήτηση σε πάνελ υπό την προεδρία του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη Αβά ντι Βερνέ.

Η αποτίναξη της αποικιοκρατίας στον κινηματογράφο. Το τμήμα Berlinale World Cinema Fund (WCF) είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για ταινίες που διαδραματίζονται σε λιγότερο προβεβλημένες περιοχές στον κόσμο. Επειδή αυτές οι περιοχές είναι συχνά πρώην αποικίες, στις 5 Μαρτίου το θέμα είναι η αποτίναξη της αποικιοκρατίας στον κινηματογράφο.

Στα παρασκήνια. Η Ευρωπαϊκή Αγορά Κινηματογράφου (EFM) πραγματοποιείται πάντα παράλληλα με την Berlinale και είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις της χρονιάς για παραγωγούς ταινιών από όλο τον κόσμο. Εάν δεν είστε ειδικός και θέλετε απλά να μάθετε τις τελευταίες τάσεις στη βιομηχανία ταινιών και τηλεόρασης - ίσως το EFM podcast "Industry Insights" είναι ενδιαφέρον. Τα πρώτα επεισόδια είναι ήδη διαδικτυακά.

Η ανακοίνωση της απόφασης ζωντανά. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο, αλλά η ατμόσφαιρα είναι ήδη συναρπαστική. Οι νικητές θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα. Η κριτική επιτροπή για τον επίσημο διαγωνισμό φέτος αποτελείται μόνο από σκηνοθέτες που έχουν ήδη κερδίσει τη Χρυσή Άρκτο για την καλύτερη ταινία. Η απόφασή τους θα ανακοινωθεί ζωντανά στο Facebook και στο YouTube στις 5 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι.

Διαφορετικός κινηματογράφος. H Berlinale δημοσιεύει τακτικά νέα τρέιλερ από το πρόγραμμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα από την ιρανική ταινία "Ballad of a White Cow" (φωτογραφία), η οποία συμμετέχει στο κυρίως διαγωνιστικό τμήμα. Αλλά διαφημίζονται επίσης και ταινίες από άλλες κατηγορίες.

Η χαρά του κινηματογράφου. Παρόλο που ταινίες από τις ΗΠΑ δεν συμμετέχουν στον επίσημο διαγωνισμό φέτος, ορισμένοι αστέρες του Χόλιγουντ εκπροσωπούνται στην ενότητα "Berlinale Special". Και επίσης το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για μια μεγάλη σταρ "Tina" (φωτογραφία) θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου. Η ταινία είναι για την Τίνα Τάρνερ.

Via
εμφάνιση σχολίων