0
1
σχόλια
176
λέξεις
ΖΗΝ
Νόστιμο κέικ λεμονιού, στην πιο ελαφριά και υγιεινή του μορφή
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | ΦΩΤΟ: UNSPLASH
8 Μαρτίου 2021
Ανάλαφρο, ελαφρώς γλυκό κέικ, με καλά υλικά, για όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους, χωρίς να στερηθούν γεύση.

ΥΛΙΚΑ: 350 γρ. αλεύρι ολικής, και λίγο έξτρα για τη φόρμα μας, 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ, 1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα, 40 γρ. στέβια, 70 γρ. καρύδα τριμμένη (αποξηραμένη), 120 ml λάδι (καρύδας, ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο), 70 ml χυμό λεμόνι, ξύσμα από 2 λεμόνια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας. Μέσα σε μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Σε ξεχωριστό σκεύος, βάζουμε τη στέβια, το λάδι, την καρύδα, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το προσθέτουμε στο μπολ με τα στέρεα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού στο μείγμα και μεταφέρουμε στη φόρμα. Ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.


Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κέικ με αχλάδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: 11 κέικ για την καραντίνα
ΣΥΝΤΑΓΗ: Κέικ μήλου τσακ μπαμ
εμφάνιση σχολίων