0
1
σχόλια
360
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Η κυβέρνηση υπο-κρίνεται. Από την Μελίτα Κάραλη
 
ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
18 Φεβρουαρίου 2021
Η Ήμουν-αφελής-και-με-εξαπάτησε-με-το-υποκριτικό-του-ταλέντο υπουργός Πολιτισμού, στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου, μίλησε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο σχετικά με τον Δημ. Λιγνάδη (σκηνοθέτη και πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με απευθείας πρόσληψη). «Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά…».

Η Μενδώνη άδειασε για δεύτερη φορά τον πρωθυπουργό αντίθετα με όλους τους άλλους υπουργούς που τους αδειάζει συστηματικά ο Μωυσής... Μετά και το σημερινό Βατερλό αναξιοπρέπειας (δεν παραιτείται με τίποτα και κανείς δεν την παραιτεί) ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα παίρνει όλα πάνω του και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πλέον ότι είναι προσωπική του επιλογή η κυβερνητική στάση απέναντι στα θύματα, τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό εφ΄όλης της ύλης, για όλο το διάστημα της πανδημίας.

Το «κακοστημένο σόου« όπως χαρακτηρίστηκε η συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού σχετικά με τις καταγγελίες περί παιδεραστίας του γνωστού σκηνοθέτη, προκάλεσε αλυσίδα αντιδράσεων ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «συγκάλυψη» και δείχνουν Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός από την άλλη, στην πρωινή συνάντησή του με την ΠτΔ έβγαλε έναν, εκτός τόπου και χρόνου, λογύδριο, σαν να πληροφορήθηκε χθες τι συγκαλύπτεται εδώ και 20 μέρες. Ιδού η αναχρονιστική ιστορική αναδρομή-δήλωση: «Πριν από ακριβώς 65 χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου του 1956, ψήφισαν για πρώτη φορά γυναίκες στη χώρα μας. Σήμερα, 65 χρόνια μετά, η χώρα έχει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο και τον τελευταίο μήνα έσπασε ένα πέπλο σιωπής με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις οι οποίες έχουνε γίνει στα πλαίσια αυτού του φαινομένου το οποίο αποκαλούμε "metoo". Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας, πρωτίστως κατά γυναικών αλλά και όχι μόνο, τα οποία πιστεύω ότι μας συγκλόνισαν όλους, μας ταρακούνησαν όλους, κάποιοι άνθρωποι έσπασαν τη σιωπή με τη φωνή τους. Ήρθε η ώρα τώρα εμείς με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου από τη μία και στην κοινωνία δικαίου από την άλλη». Καμιά αναφορά δεν έκανε δηλαδή στο επίμαχο θέμα, δηλαδή στη σεξουαλική βία, τον βιασμό ή την παιδεραστία.

 Και κάπως έτσι, ο πολιτικός πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά, πολλές φορές, την επικυρώνει, όπως έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο.
εμφάνιση σχολίων