0
1
σχόλια
681
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ευθύνες σε Πολιτική Προστασία και Περιφέρεια Αττικής από την ΓΕΝΟΠ για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που άφησαν πάνω από 250.000 σπίτια στο σκοτάδι
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: DOCTVGR
17 Φεβρουαρίου 2021
Από τις 12 Φεβρουαρίου προειδοποιούσαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την κακοκαιρία «Μήδεια» και τα μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν. Εκ του αποτελέσματος, με 250.000 νοικοκυριά να βρίσκονται στο σκοτάδι επί ώρες, προκύπτει ότι δεν εισακούστηκαν. Η επιστολή γράφει τα εξής:


«Προς τους:
Διευθύνοντες Συμβούλους ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ
Κύριοι,
Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) και οι εκτιμήσεις των ειδικών «προειδοποιούν» για ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες. Όπως γνωρίζετε κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων δημιουργούνται προβλήματα – και μερικές φορές πολύ σοβαρά – σε βασικές υποδομές όπως αυτές του ηλεκτρικού συστήματος της χώρα μας (Καταιγίδα «Ιανός», καταστροφές 2019 στη Χαλκιδική κ.α).

Για το λόγο αυτό ελπίζουμε πως έχετε κάνει τον απαιτούμενο σχεδιασμό και θα θέσετε σε αυξημένη ετοιμότητα τις μονάδες και τα συνεργεία που απαιτούνται ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και κατ΄επέκταση η ταλαιπωρία των καταναλωτών. Βέβαια γνωρίζετε ότι η ταχύτητα αντιμετώπισης των βλαβών συναρτάται με τις δυνατότητες επάνδρωσης μονάδων και συνεργείων που σήμερα υπολείπονται των πραγματικών αναγκών και των κανόνων ασφαλείας γεγονός που πρέπει να αντιμετωπίσουν άμεσα, με τις απαραίτητες προσλήψεις, οι διοικήσεις των ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ!

Ελπίζουμε ακόμη πως θα μεριμνήσετε ώστε οι συνάδελφοι, όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται, να έχουν πρόσβαση στον απαιτούμενο εξοπλισμό. Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ έχουν αποδείξει ότι εργάζονται με ευθύνη και επαγγελματισμό βασιζόμενοι στην κατάρτισή τους και στη μεγάλη εμπειρία τους.

Τέλος, είναι αναγκαίο και πιστεύουμε ότι θα επιστήσετε την προσοχή σε όλους τους εργαζόμενους για την πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας αλλά και αυτό που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς εργαζόμενος: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!

Με τιμή,
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ».


Ευθύνες σε Πολιτική Προστασία και Περιφέρεια Αττικής από την ΓΕΝΟΠ: Ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι τόσο η Πολιτική Προστασία, «που άργησε να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Αττικής», όσο και η Περιφέρεια Αττικής, «που δεν έσπευσε για τη διάνοιξη δρόμων από το χιόνι», έχουν «σημαντικές ευθύνες» για τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στην Αττική.

«Την ευθύνη την έχει προφανώς η Πολιτική Προστασία για να συντονίσει όλη αυτή τη διαδικασία. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο», σημείωσε ο κ. Αδαμίδης, για να συνεχίσει: «Δεν μου άρεσε και η εικόνα της φωτογραφίας του κ. περιφερειάρχη στο Σύνταγμα. Θα έπρεπε να πάει να βγει μια φωτογραφία εκεί στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να δει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση, όχι μέσα στο Σύνταγμα με μια μικρή χιονόπτωση».

Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης, ανέφερε πως «οι τεχνικοί της ΔΕΗ, δουλεύουν τρία 24ωρα χωρίς να έχουν πάει σπίτι τους», τονίζοντας πως τα συνεργεία έφθαναν συχνά σε σημεία που δεν υπήρχε πρόσβαση, αν και, «είχε υπάρξει, από την πρώτη στιγμή, σχετική ενημέρωση προς τους αρμόδιους», με αποτέλεσμα, οι τεχνικοί, να αναγκάζονται να πάνε σε πολλές περιπτώσεις να αποκαταστήσουν τις βλάβες με τα πόδια.

Τεχνικοί ΔΕΗ: «Το κράτος έχει απαξιωθεί, δεν υπήρξε συντονισμός»: Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Μανιάτης, μιλώντας στο MEGA διευκρίνισε ότι χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα στην Αττική και την Εύβοια.

«Για την Εύβοια καταφέραμε χτες το βράδυ να δώσουμε στο περισσότερο κομμάτι ρεύμα, και έχουν μείνει 14 χωριά στη βόρεια Εύβοια. Μέχρι το μεσημέρι πιστεύουμε θα έχουν πάρει ρεύμα και αυτά. Στη βόρεια Αττική, σήμερα είναι καλύτερα. Γίνεται υπερπροσπάθεια, μαζί με τη βοήθεια του στρατού που ανοίγει το δρόμου και κάνουμε μια προσπάθεια για να αποκατασταθούν τα προβλήματα», είπε ο κ. Μανιάτης.

«Οι κρατικές δομές έχουν απαξιωθεί και δεν υπάρχει και η συνεργασία όλων αυτών των δομών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα δέντρα που πέφτουν πάνω στα καλώδια. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει προσλήψεις, δεν έχει προσωπικό. Αν υπάρχει κόσμος μπορούν να γίνουν μελέτες, να υπάρχουν τεχνίτες, και να μην φτάνουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει τώρα», συνέχισε ο ίδιος.

«Όταν συμβαίνει κάτι, τότε το κουβεντιάζουμε. Όταν ξεπερνάμε το πρόβλημα όλα αυτά τα ξεχνάμε. Γνωρίζαμε ότι η κακοκαιρία έρχεται. Δεν είχε γίνει ένας συντονισμός για να δούμε πώς θα ανταπεξέλθουμε στην κακοκαιρία», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Πηγή: tvxs
εμφάνιση σχολίων