1
1
σχόλια
219
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Πάτρα. Οι γείτονες ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες έψαχναν για τροφή μέσα στη νύχτα αλλά η αστυνομία απαντά πως αυτό «δεν προκύπτει από κάπου»...
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
12 Φεβρουαρίου 2021
Το γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία που δείχνει δύο αστυνομικούς στην Πάτρα, χωρίς μάσκες, να επιδίδουν πρόστιμο σε γυναίκες που σύμφωνα με μάρτυρες, έψαχναν σε κάδο απορριμμάτων για φαγητό. Και στις δύο γυναίκες, επεβλήθησαν πρόστιμα 300 ευρώ με την αιτιολογία πως βρίσκονταν έξω, ενώ ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη μετά τις 6 το απόγευμα. Μάρτυρες αναφέρουν πως όταν η μία γυναίκα αντέδρασε για το πρόστιμο, οι αστυνομικοί απάντησαν με απειλές που καμία σχέση δεν είχαν με το περιστατικό.

Η επίσημη απάντηση της αστυνομία είναι πως κανείς δεν είδε τις δύο γυναίκες ρομά να ψάχνουν στα σκουπίδια. Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Πάτρας Χάρης Τσίτσικας, ανέφερε πως «οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο όπως προβλέπεται για εκείνες τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας. Δεν προκύπτει από κάπου πως έψαχναν για τροφή στα σκουπίδια» και συμπλήρωσε πως «αν έχουν αντιρρήσεις μπορούν να κάνουν ένσταση και η υπηρεσία να τις αξιολογήσει σχετικά».

Το περιστατικό έρχεται στο φως λίγες μόλις ημέρες μετά την επιβολή προστίμου σε ηλικιωμένη στην Λαμία που πουλούσε λαχανικά από τον κήπο της για να ζήσει. Για τη μη χρήση μάσκας από τους αστυνομικούς, η αστυνομία δεν έκανε κανένα σχόλιο.


Διαβάστε επίσης: Πρόστιμο σε 80χρονη για μετακίνηση ενώ είναι γνωστή η τραγική ιστορία της
εμφάνιση σχολίων