0
1
σχόλια
243
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τα ΜΑΤ δέρνουν τους φωτορεπόρτερ της ΕΣΗΕΑ γιατί μπορούν. Καταγγελία από τον Κλέωνα Γρηγοριάδη
 
DOCTV.GR
10 Φεβρουαρίου 2021
Τον ξυλοδαρμό φωτορεπόρτερ από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατήγγειλε μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή ο Κλέων Γρηγοριάδης, σημειώνοντας πως ο ίδιος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

«Πριν από δέκα λεπτά βγήκα από το Κοινοβούλιο καθώς με ενημέρωσε ο κ. Παλαιολόγος –ο οποίος είναι καθηγητής στη σχολή δημοσιογραφίας– πως ένας φοιτητής του, 19 ετών, έχει συλληφθεί και είναι μέσα στην αυλή της Βουλής μας» είπε εισαγωγικά ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 και εξήγησε πως η «βαριά σημειολογία» του περιστατικού τον ανάγκασε να σπεύσει με ταχύτητα στο σημείο.

«Πλησίασα και μου είπαν ότι δεν είχε ταυτότητα. Τελικά, βρέθηκε η ταυτότητα και μετά από παρέμβαση του φρούραρχου της Βουλής, ο άνθρωπος αυτός αφέθηκε ελεύθερος, όπως έπρεπε να γίνει» πρόσθεσε και συνεχίζοντας ανέφερε:

«Κατέβηκα αμέσως μετά κάτω (σ.σ. στην πορεία του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που βρισκόταν έξω από την Βουλή). Τη στιγμή που οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ συνελάμβαναν δύο ανθρώπους μπροστά από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, πλησίασε ο φωτορεπόρτερ και μέλος της ΕΣΗΕΑ, Γιάννης Λιάκος, και άρχισε να φωτογραφίζει τη σύλληψη. Τότε, μπροστά στα μάτια μου και της κ. Μπακαδήμα, δύο άνδρες των ΜΑΤ –χωρίς οδηγία από ανώτερο– έπεσαν πάνω στον φωτορεπόρτερ, τον έριξαν κάτω και τον χτύπησαν. Παρενέβην και σταμάτησαν να τον χτυπούν. Τότε, μας πλησίασε ο Μάριος Λώλος, πρόεδρος της ΕΦΕ, και μου επιβεβαίωσε ότι είχαν συλληφθεί άλλοι 4 ή 5 άνθρωποι, οι οποίοι –απ΄ ό,τι κατάλαβα– ήταν όλοι μέλη της ΕΣΗΕΑ».
εμφάνιση σχολίων