0
1
σχόλια
326
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
5 Φεβρουαρίου 2021
«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε καθυστερημένα το αίτημα για την άρση της ασυλίας του Λαγού στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων. Το αίτημα συνοδευόταν από φάκελο 2000 σελίδων, στα ελληνικά. Αντί να στείλουν στα αγγλικά 3 σελίδες, έστειλαν στα ελληνικά τη δικογραφία της δίκης» λέει ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε άρθρο του σχετικά με τον χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, στo tvxs.gr.

«Προχθές ο Λαγός μας απείλησε από τις Βρυξέλλες. Τη δημοσιογράφο Μαρία Ψαρά επειδή έγραψε στην ΕΦΣΥΝ ότι ο χρυσαυγίτης αδειάζει το γραφείο του στις Βρυξέλλες, την εφημερίδα Documento, το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, το περιοδικό Hot Doc, τον ιστότοπο «Κουτί της Πανδώρας», τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και εμένα. «“θα φτύσετε αίμα” μαζί μου», ήταν το μήνυμα» σχολιάζει ο Κούλογλου.

«Ο Γιάννης Λαγός, που έχει καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες γιατί οι υπηρεσίες του κ. Χρυσοχοϊδη έστειλαν στα ελληνικά γραφεία ταξιδίων οδηγία να μην του εκδώσουν εισιτήριο, αλλά μια μέρα αφού ότου είχε πάρει με το πάσο του το αεροπλάνο. Τυχαίο;»

Ο Λαγός βρίσκεται στις Βρυξέλλες επί 4 μήνες μετά τη καταδίκη του ενώ η Χρυσή Αυγή διατηρεί γραφεία και κάνει διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τον νέο νόμο Χρυσοχοΐδη περί διαδηλώσεων, προβλέπεται ότι  κάθε συγκέντρωση -διαδήλωση πρέπει να έχει γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων στην Αστυνομία από έναν εκπρόσωπο- διοργανωτή. Εντωμεταξύ οι νεοναζί διαδήλωσαν στην Ρηγίλλης, προστατεύθηκαν από τους αντιφασίστες ενώ την ίδια ώρα αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές απειλούνται και διώκονται για τις ίδιες πράξεις.

Ολοφάνερα η κυβέρνηση νιώθει εκλεκτική συγγένεια: «Όπως ο Ορμπαν και ο Τραμπ, η κυβέρνηση υποτιμά ή και θεωρεί κρυφό σύμμαχο την ακροδεξιά και επιτίθεται στους αντιφασίστες και την Αριστερά. Έτσι κάπως φτάσαμε στην πρωτοφανή επίθεση στο Καπιτώλιο…». «Ο κ. Χρυσοχοϊδης επέτρεψε να του ξεφύγει ο υπό- Φύρερ Παππάς μέσα από τα χέρια, παρότι τα «όργανά» του διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση «ούτε μια στο τρισεκατομμύριο». Καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί για αυτό από την Αστυνομία και κανείς δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη» γράφει ο ευρωβουλευτής.
εμφάνιση σχολίων