0
1
σχόλια
406
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
DOCTV.GR
7 Ιανουαρίου 2021
O Kαθηγητής Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.


«Καλή χρονιά δεν είπαμε γιατί από τις 9 Μάρτη είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα – σας παραπέμπω στο πρώτο κείμενο που δημοσίευσα σχετικά με την πανδημία στην Ελλάδα στο Infowar με τίτλο “Κοροναϊός: Χειρότερη και από τα ισλαμικά θεοκρατικά καθεστώτα η στάση της Ελλάδας” και στην σχετική συνέντευξή μου στο Mega στις 10/3 (από θαύμα το video δεν υπάρχει πια στο site του Mega).

Ξανά τα ίδια λοιπόν. Με μια ουσιαστική διαφορά και χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους από την πανδημία και τις συνέπειές των αλλοπρόσαλλων νεοφιλελεύθερων πολιτικών: το παιχνίδι που έπαιξαν τον Μάρτη οι ακροδεξιοί της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην βουλή με το αντιδραστικό ιερατείο ευοδώθηκε.

Σήμερα, η ηγεμονία της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση είναι σαφής και η εκκλησία κάνει κουμάντο στην επιδημιολογική πολιτική όπως και στην εκπαιδευτική πολιτική της χώρας. Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια, για να πετύχουν την ηγεμονίας τους οι ακροδεξιοί και το ιερατείο με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού θυσίασαν το λαό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Επειδή ο στόχος επετεύχθη ο τηλεβιβλιοπώλης υπουργός διαλαλεί την μακάβρια κ θανατηφόρα συμμαχία.

Στο σημείο αυτό πρέπει να κάνω σφοδρή και ειλικρινή αυτοκριτική. Το καλοκαίρι, αντιλήφθηκα την επερχόμενη τραγωδία του χειμώνα και γνώριζα τόσο την αδυναμία του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει το «τσουνάμι» των ασθενών με COVID-19 (κοινό μυστικό που δραματικά αποκαλύφθηκε στην Θεσσαλονίκη) όσο και την στρατηγική –και εγκληματική– επιλογή της κυβέρνησης να παραμείνει αδρανής.

Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά σημαντικού μέρους του ιατρικού σώματος της χώρας καθώς και το έλλειμμα αλτρουισμού σε αυτό (που είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση των επιδημιών – και όχι μόνο) όπως και τις σχέσεις εξάρτησής του με την Εκκλησία έκανα λάθος εκτίμηση.

Θεώρησα ότι η Εκκλησία (για την ακρίβεια μέρος του κλήρου που δεν είναι αντιδραστικό) θα μπορούσε να παίξει έναν ρόλο στην κινητοποίηση του ιατρικού δυναμικού.

Για το λόγο αυτό στις δημόσιες παρεμβάσεις μου έβαλα και την Εκκλησία στο πλαίσιο της πανστρατιάς των κοινωνικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Η Θεσσαλονίκη απέδειξε ότι έκανα λάθος. Το σημερινό παζάρι πολιτείας και ιερατείου αποδεικνύει το βάθος του λάθους στην ανάλυσή μου. Η φιγούρα του Πάπα-Ανυπόμονου και η θεωρία για τις αντιθέσεις στο εσωτερικό του κλήρου μπορεί να υπάρχει στο μυαλό κάποιων από μας αλλά είναι πολύ μειοψηφική και φιμωμένη στην πραγματικότητα.

Και το σπιράλ της ιστορίας συνεχίζει την καθοδική πορεία.
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ, θέλει νεκρούς χιλιάδες…

 
Διαβάστε επίσης: Νοσοκομειακοί Γιατροί: Αναβάλλουν τον εμβολιασμό μας σε 20 νοσ/μεία
εμφάνιση σχολίων