0
1
σχόλια
264
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Σινεφίλ πρεμιέρες στο νέο ελληνικό εικονικό cinema
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
16 Δεκεμβρίου 2020
Με την πανδημία να κάνει αβέβαιο το μέλλον των σινεμά, η εταιρεία διανομής και παραγωγής La StraDa Films, προτείνει έναν νέο τρόπο να συνεχίσει το σινεμά. Έτσι μετατρέπει τον ιστότοπό της σε online αγορά ταινιών (κάτι σαν βίντεο κλαμπ) προσφέροντας ψηφιακά στο σινεφίλ κοινό όλες τις ταινίες της, χωρίς συνδρομή. Παράλληλα όμως, παρέχεται η δυνατότητα στους θεατές να ενισχύουν την κινηματογραφική αίθουσα της επιλογής τους, παρακολουθώντας ταινίες σε πρώτη προβολή και αγοράζοντας ένα virtual εισιτήριο.

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα ενοικίασης ή αγοράς μιας ταινίας. Στην περίπτωση της ενοικίασης, έχουμε στη διάθεσή μας την ταινία για μία εβδομάδα. Στην περίπτωση της αγοράς, η ταινία αποθηκεύεται στην πλατφόρμα του vimeo on demand με δυνατότητα απεριόριστης θέασης και με μία μικρή διαφορά στην τιμή. Και στις δύο περιπτώσεις η κάθε ταινία προσφέρεται μεμονωμένα και χωρίς συνδρομή.

Οι ψηφιακές πρεμιέρες του e-Cinema της La Strada ανοίγουν με το φιλμ του Jan-Ole Gerster, “Lara”, την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη του πολυβραβευμένου OH BOY. Στην ταινιοθήκη ήδη υπάρχουν από ταινίες του Βιμ Βέντερς όπως οι «Παρίσι - Τέξας» και «Τα φτερά του Έρωτα» σε νέα αποκατεστημένη έκδοση, μέχρι το "Suburra- Υπόγεια Πόλη" του Στέφανο Σολίμα, τα βραβευμένα «Ένας χωρισμός» και «Τι απέγινε η Έλι» του Ασγκάρ Φαραντί, το υποψήφιο για Όσκαρ «Η ψυχή και το σώμα» της Ίλντικο Ενιέντι, το πολυβραβευμένο «Λαίδη Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Όλντροϊντ, τα Οσκαρικά «Μια φανταστική γυναίκα» του Σεμπαστιάν Λέλιο και "Ida" του Πάβελ Παβλικόφσκι, και ελληνικές ταινίες όπως οι «Στάκα Μαν» του Αντώνη Καφετζόπουλου και ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη. Μπορούμε να δούμε όλες τις ταινίες εδώ.
εμφάνιση σχολίων