4
1
σχόλια
442
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Από τον Χ. Λακταρίδη
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΟΣΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑ
10 Δεκεμβρίου 2020
To Exile Room, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει το Docs in Exile Film Festival, ένα online φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2020.

Το Exile Room αντιστέκεται στην πανδημία και μεταφέρει τις καθιερωμένες του προβολές στις οθόνες σας υπό τη μορφή ενός 5ήμερου φεστιβάλ, διατηρώντας ωστόσο ατόφιο το πνεύμα ανακάλυψης που πάντοτε μας χαρακτήριζε. Πρόκειται για 30 μικρού και μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ξαναπροβληθεί στην Ελλάδα, και η θέαση είναι εντελώς δωρεάν.

Το Docs in Exile Film Festival περιστρέφεται γύρω από δύο βασικούς άξονες: το αφιέρωμα Working Girls, για όλα τα κορίτσια που έχουν πολεμήσει για ίσα δικαιώματα στο χώρο εργασίας, και το Queer Stories, ιστορίες διαφορετικότητας που –αν τις αφήσετε– μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο. Παράλληλα, το φεστιβάλ περιλαμβάνει μια συναρπαστική επιλογή από μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που θα σας ταξιδέψουν ανά την υφήλιο, χωρίς αεροπορικό εισιτήριο.

Η πλατφόρμα θέασης θα ανοίξει στις 10:00 το πρωί την 10η Δεκεμβρίου και όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου στις 23:59 λεπτά. Οι προβολές είναι δωρεάν για το κοινό και όλες οι ταινίες διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους. Το μόνο που θα χρειαστεί από εσάς είναι μια απλή προεγγραφή.

Το πλήρες πρόγραμμα, καθώς και οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας, θα ανακοινωθούν σταδιακά στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Στο Working Girls θα παιχτούν 6 ντοκιμαντέρ. 5 μεγάλου μήκους (Αυθεντικές Γεύσεις με την Νταϊάνα Κένεντυ, Ο Θηλυκός Ιμάμης, Η Κρυφή Ζωή των Βιβλιοπωλείων, Η Σπηλιά, 93Queen) και ένα μικρού (Το Χωριό που Δονείται), από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά και σε συμπαραγωγή με τη Συρία και το Κατάρ και το National Geographic, όπως στην περίπτωση του, Η Σπηλιά, το οποίο αναφέρεται σε μια ομάδα θαρραλέων γιατρών, που τρέχει ένα παράνομο νοσοκομείο για τα θύματα του πολέμου, κάτω από τα ερείπια της πολιορκημένης Ανατολικής Αλ Γκούτα, στη Συρία.


Στο Queer Stories θα παιχτούν 5 ντοκιμαντέρ. 4 μεγάλου μήκους (Αγάπη Μου, Όσα Δεν Τόλμησα, Μαντάμ, Το Ευαγγέλιο της Eureka) και μία μικρού (Playback), από τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Ελβετία και την Αργεντινή.


Το Double Feature: All About My Father περιλαμβάνει δύο ταινίες για το δίπολο της σχέσης παιδιού και πατέρα. Μία κόρη που λατρεύει τον πατέρα της και ένας γιος που ακόμα τον αποζητά, επειδή ποτέ δεν ήταν εκεί. Είτε πρόκειται για το ένα είτε για το άλλο άκρο, το All About My Father φιλοξενεί δύο ταινίες με κοινό παρονομαστή το πλησίασμα και την ελπίδα να γνωρίσεις τον γονιό σου από την αρχή. Πρόκειται για το, Ο Γύρος του Κόσμου στα 30, από την Ιαπωνία και την Πορτογαλία και το Αμερικανοκινέζικο, Η Μηχανή του Χρόνου.
 

Τέλος το Short Docs περιλαμβάνει τρεις ενότητες από ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.


Info: Docs in Exile Film Festival. 10 έως 14 Δεκεμβρίου. Δωρεάν με εγγραφή.
εμφάνιση σχολίων