0
1
σχόλια
192
λέξεις
CULTURE
Βρετανία. Όσοι βγαίνουν αρνητικοί στο τεστ θα παίρνουν «ημερήσιο πάσο» για να συμμετέχουν σε πολυπληθείς εκδηλώσεις
 
DOCTV.GR
17 Νοεμβρίου 2020
Ένα rapid test για τον κορονοϊό που κοστίζει 5 λίρες ενδεχομένως να επιτρέψει στους Βρετανούς να επιστρέψουν σε συναυλίες, σινεμά, θέατρα και γήπεδα. Σύμφωνα με ton βρετανικό τύπο, η κυβέρνηση πρόκειται να αγοράσει 200 εκατομμύρια τεστ για τον κορονοϊό που δίνουν αποτέλεσμα μέσα σε 15 λεπτά.

Τα τεστ αυτά εντοπίζουν επιτυχώς τα τρία στα τέσσερα θετικά κρούσματα του κορονοϊού, ενώ η ακρίβειά τους φτάνει στο 95% για τους ανθρώπους που έχουν υψηλό ιικό φορτίο και άρα είναι οι πιο μεταδοτικοί.

Η Daily Telegraph αποκάλυψε το σχέδιο του Λονδίνου να αγοράζει περισσότερα από 60 εκατομμύρια τέτοια τεστ το μήνα από τον Ιανουάριο, κάτι που σημαίνει ότι έως το Μάρτιο θα έχουν αγοραστεί συνολικά 192 εκατ. τεστ.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η χρήση αυτών των φθηνών και εύκολων στη χρήση τεστ θα μπορούσε να μειώσει τη μετάδοση του ιού έως και κατά 90%, καθώς στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν και άτομα που ποτέ έως τώρα δεν έκαναν τεστ κορονοϊού.

Τα τεστ θα χρησιμοποιούνται και στα γηροκομεία και τις άλλες κλειστές δομές φιλοξενίας, ώστε οι Βρετανοί να μπορούν επιτέλους να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους ανθρώπους.
εμφάνιση σχολίων