0
1
σχόλια
309
λέξεις
CULTURE
Τι βλέπουμε την πρώτη εβδομάδα
 
DOCTV.GR | PHOTO: ΤΟ ΣΩΣΕ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΦΡΕΙΝ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΕΚΤΟΡΑΣ ΛΥΓΙΖΟΣ
8 Νοεμβρίου 2020
Η απόσταση μας ενώνει και αφού δεν μπορούμε να πάμε εμείς στη Στέγη, έρχεται εκείνη σε εμάς. Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube προβάλλει και αυτό τον μήνα sold out παραστάσεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις,  χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό. Τον Νοέμβριο βλέπουμε:

- Αντιγόνη / Lonely Planet της Λένας Κιτσοπούλου (από 8 Νοεμβρίου): Η Αντιγόνη του Σοφοκλή αναποδογυρίζει και συναντιέται με τα χαρακτηριστικά μιας κωμωδίας, από την συγγραφέα και σκηνοθέτρια, Λένα Κιτσοπούλου. Με τη βαθιά πεποίθηση ότι το αρχαίο δράμα μάς εμπεριέχει, η Κιτσοπούλου δοκιμάζει να εμβολίσει το σοφόκλειο μύθο με στιγμές ενός σατιρικού και απελπισμένου «εδώ και τώρα», αναζητώντας στην κωμωδία «ένα ίχνος αλήθειας».

- 72 hours Onassis Channel Live (11-14 Νοεμβρίου): Πατάμε play στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση και βλέπουμε επί 72 ώρες ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα, για πρώτη φορά χωρίς playlist. Ανάμεσα στις εκπλήξεις του βρίσκουμε: υλικό σε πρώτη προβολή, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αποκλειστικές συνεντεύξεις, backstage, βίντεο από τα κινητά της ομάδας της Στέγης, αποκλειστικό περιεχόμενο, highlights και live chat.

- Το Σώσε, του Μάικλ Φρέιν σε σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου (από 15 Νοεμβρίου):μεταφερόμαστε στα παρασκήνια μιας θεατρικής παράστασης –τώρα που το ζωντανό θέατρο δεν επιτρέπεται– και αναρωτιόμαστε: «Τι γίνεται, όταν όλα πάνε στραβά;». Όταν οι ηθοποιοί ξεχνούν τα λόγια τους, τα κοστούμια ξηλώνονται, όλα και όλα καταρρέουν ή βρίσκονται σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή; Μέσα από τις απανωτές γκάφες του έργου, όλα μπερδεύονται: «Μπαίνουμε απ' τις πόρτες – βγαίνουμε απ' τις πόρτες. Τι είναι η φάρσα; Αυτό. Τι είναι το θέατρο; Αυτό. Και η ζωή, δηλαδή, τι είναι; Αυτό».

- Συζήτηση με τον Jo Nesbo (από 18 Νοεμβρίου): Ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στον κόσμο, ο πολυβραβευμένος Γιο Νέσμπο, συζητά με το κοινό της Στέγης, στα πλαίσια του κύκλου Λέξεις και Σκέψεις.


Διαβάστε επίσης:
VIDEO: Οι 13 παραστάσεις που επιλέξαμε από το YouTube της Στέγης
Δείτε το «Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει»
εμφάνιση σχολίων