0
1
σχόλια
205
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τα Πανεπιστήμια είναι ανοιχτές κοινότητες, απαντούν
 
PRESS
4 Νοεμβρίου 2020
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων απέρριψε τη δημιουργία σωμάτων με οποιαδήποτε σχέση άμεση ή έμμεση με την Ελληνική Αστυνομία, όπως και την επιβολή ελέγχου πρόσβασης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε ευαίσθητες υποδομές, όπως συγκεκριμένα εργαστήρια, με την αιτιολόγηση ότι τα Πανεπιστήμια είναι ανοιχτές κοινότητες. Το «όχι» αφορά όλο το πακέτο των σκληρών μέτρων που έσπευσε να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σχετικά με την «προστασία» των Πανεπιστημίων.

Η απάντηση των διοικήσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην απόπειρα της κυβέρνησης να επιβάλει μέτρα αστυνόμευσης και καταστολής στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας ήταν αρνητική στη δημιουργία σωμάτων με οποιαδήποτε σχέση άμεση ή έμμεση με την Ελληνική Αστυνομία, όπως και την επιβολή ελέγχου πρόσβασης (π.χ. είσοδος με χρήση καρτών). Παράλληλα απορρίφθηκε και η πρόταση να ληφθούν επιπλέον θεσμικά μέτρα, καθώς το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τα ΑΕΙ κρίνεται αρκετό για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας.

Η έκτακτη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των πρυτανικών αρχών μετά τις προχθεσινές προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κράτησε πάνω από 4 ώρες και οδήγησε σ’ ένα αδιαμφισβήτητα «συναινετικό κείμενο», όπως επισήμαιναν οι πρυτάνεις. Ο πρύτανης του ΟΠΑ, Δημήτρης Μπουραντώνης, που δέχτηκε την απαράδεκτη επίθεση-διαπόμπευση την περασμένη εβδομάδα η οποία χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση, επέλεξε να κρατήσει ήπια στάση.

Via efsyn


Διαβάστε επίσης: Έξω οι μουτζαχεντίν από τα σχολεία
εμφάνιση σχολίων