1
3
σχόλια
290
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Το φίλμ του σπουδαίου Αργεντινού σκηνοθέτη Μαριάνο Πενσόττι σε παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, σε πρώτη προβολή
DOCTV.GR
4 Νοεμβρίου 2020
The Audience: Με φόντο την Αθήνα, η κάμερα του Μαριάνο Πενσόττι ακολουθεί 11 θεατές και τις ιστορίες τους, δημιουργώντας 11 σύντομα ταινιάκια, σε ανάθεση και παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Πενσόττι, από τα μεγάλα θεατρικά ταλέντα της Λατινικής Αμερικής και ένας από τους πιο διακεκριμένους πειραματικούς σκηνοθέτες παγκοσμίως, δημιουργεί ένα site-specific έργο σκιαγραφώντας ένα δικό του πορτραίτο της Αθήνας που ξεδιπλώνεται στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι μικροϊστορίες ετερόκλητων ανθρώπων συνδέονται και όλοι τους γίνονται πρωταγωνιστές μιας κοινής ιστορίας.

Η ταινία προβάλλεται στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που φέτος πραγματοποιείται διαδικτυακά. Στις 9 Νοεμβρίου, από τις 10:00 και για ένα 24ωρο, η ταινία The Audience, θα είναι διαθέσιμη online στην ψηφιακή πλατφόρμα του φεστιβάλ. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2020 στο desingel, στην Αμβέρσα του Βελγίου, στο πλαίσιο θεατρικού φεστιβάλ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που προβάλλεται σε διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες, βρίσκουμε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Όλα για το 61ο Φεστιβάλ Κινημ/φου Θεσσαλονίκης που θα γίνει οnline

Συντελεστές
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Mariano Pensotti
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κάτια Αρφαρά
Παραγωγοί: Δήμητρα Δερνίκου, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
Έρευνα, Δραματουργία & Casting: Θεοδώρα Καπράλου
Καλλιτεχνικός Σχεδιασμός: Mariana Tirantte
Μουσική Σύνθεση: Diego Vainer
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Soledad Rodríguez
Μοντάζ: Agustin Rolandell
Σκηνογράφος: Λουκάς Οικονομόπουλος
Ενδυματολόγος: Λίτα Κοκκονάρη
Μακιγιάζ: Ιωάννα Συμεωνίδη
Ηχοληψία: Ντίνος Κίττου
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Τσίτσας
1ος Βοηθός Σκηνοθέτης: Agustín Gagliardi
Συντονισμός Παραγωγής: Florencia Wasser
Ερμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης, Άννα Καλαϊτζίδου, Μαίρη Μηνά, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Λευτέρης Γιακουμάκης, Στέργιος Ιωάννου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Κίμων Κουρής, Αλεξία Καλτσίκη, Zeynab Mehrzad, Zalvazany Zarifah, Έκτορας Λιάτσος, Γιάννης Μπακάλης, Πηνελόπη Ρίγγα, Ηρώ Μπέζου, Αινείας Τσαμάτης, Άρης Μπαλής, Κώστας Μπερικόπουλος, Tomohiro Watanabe. Ανάθεση & Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.


Info: The Audience, Μαριάνο Πενσόττι. Εισιτ. 3 ευρώ. Για αγορά εισιτηρίων μπείτε στο filmfestival.gr και ακολουθήστε τον σύνδεσμο TIFF61 ONLINE.
εμφάνιση σχολίων