0
1
σχόλια
273
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Αν δεν σκορπίσεις το εγώ σου και τον χρόνο σου μέσα στην νυχτερινή πόλη, πού άλλου θα βρεις να το σπείρεις...» Κωστής Παπαγιώργης
 
DOCTV.GR | PHOTO: PEXELS
22 Σεπτεμβρίου 2020
Η άποψη ότι τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν έξω, στο δρόμο, στα κέντρα, στα γήπεδα, στις αλλοπρόσαλλες μαζώξεις έχει βάση.

Η ζωή κατ' οίκον ταιριάζει σε μωρά, σε γέρους, σε άρρωστους ή σε ηλικίες που ξεκαθάρισαν τους λογαριασμούς τους με την αυθόρμητη κοινωνικότητα.

Ειδικά στη ζωή της πρωτεύουσας, η πολυκέφαλη και παράταιρη συντροφιά που παίρνει σβάρνα ταβερνεία, μπαρ, ξενυχτάδικα, κωλάδικα και τραβάει το διάβολο από την ουρά έχει αναδειχτεί σε μεγάλο παιδαγωγό.

Η διασκέδαση κρατάει το νόημα της από το σκόρπισμα κι αν δεν σκορπίσεις το εγώ σου και τον χρόνο σου μέσα στην νυχτερινή πόλη, πού άλλου θα βρεις να το σπείρεις...».


Ο Kωστής Παπαγιώργης (Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, 20 Μαρτίου 1947 − 21 Μαρτίου 2014) ήταν Έλληνας δοκιμιογράφος, αρθρογράφος και μεταφραστής φιλοσοφικών έργων. Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Υπάτης Φθιώτιδας. Ο πατέραςς του ήταν δάσκαλος. Το 1966 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει νομική. Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για σπουδές φιλοσοφίας και παρέμεινε εκεί ως το 1975. Παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Βενσέν με καθηγητές, τους Ντελέζ, Λιοτάρ και Σατελέ. Δεν ολοκλήρωσε ούτε τις σπουδές νομικής ούτε αυτές της φιλοσοφίας. Το 1975 επέστρεψε οριστικά στην Αθήνα και επιδόθηκε στη μετάφραση φιλοσοφικών έργων, αλλά και τη συγγραφή δοκιμιακών κειμένων και βιβλίων. Εξέδωσε και το θεωρητικό περιοδικό «Χώρα». Υπήρξε στενός φίλος του Χρήστου Βακαλόπουλου, για τον οποίο έγραψε και το βιβλίο Γεια σου, Ασημάκη. Είχε επίσης συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, διατηρώντας κατά καιρούς στήλες όπως στην εφημερίδα Επενδυτής και στο περιοδικό Αθηνόραμα. Το 2002 τιμήθηκε με το κρατικό λογοτεχνικό βραβείο μαρτυρίας - χρονικού για τον Κανέλλο Δεληγιάννη.
εμφάνιση σχολίων