0
1
σχόλια
302
λέξεις
CULTURE
Γιατί ντρεπόμαστε να συζητήσουμε για το σεξ; Μια σειρά podcasts για όλα όσα οι έφηβοι δυσκολεύονται να συζητήσουν, από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
 
DOCTV.GR
25 Σεπτεμβρίου 2020
Πόσα πράγματα γνωρίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι για το σώμα τους; Για το φύλο τους; Για το σεξ; Πόσα από τα πράγματα που γνωρίζουν προέρχονται από έγκυρη πηγή πληροφόρησης; Χίλιες εφηβικές ερωτήσεις για τη σεξουαλικότητα βρίσκουν απαντήσεις, στα podcasts του pod.gr σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Αντλώντας δεδομένα και στοιχεία από τις τελευταίες έρευνες με τη συνδρομή διακεκριμένων επιστημόνων, οι 20χρονοι Ελεάννα Παπαδοκωστάκη και Γιώργος Αραβώσης μιλούν για όλα όσα απασχολούν τους έφηβους γύρω από το σεξ, συζητώντας με τους δικούς τους φίλους και βγαίνοντας έξω στον κόσμο.
 

Ένα νέο επεισόδιο θα ανεβαίνει κάθε Δευτέρα έως και το Δεκέμβριο, δωρεάν, σε όλες τις πλατφόρμες που φιλοξενούν podcasts  

Oι έφηβοι ενημερώνονται από επιστήμονες και όχι από αμφίβολα μέσα, για όλα όσα θα έπρεπε να ξέρουν πριν από την πρώτη φορά, για την πορνογραφία, το bullying, το coming out, τη συναίνεση, τις αμβλώσεις, την αντισύλληψη, το χάπι της επόμενης ημέρας, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, την υπερσεξουαλικότητα ή την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, την απόλαυση, τη διεμφυλικότητα/τρανς, το sexting, την εικόνα που έχουν για το σώμα τους, τα σεξουαλικά πρότυπα, την έμφυλη βία και, φυσικά, τον έρωτα.

Η σειρά δεν απευθύνεται μόνο σε εφήβους, αφού δίνει επίσης την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν με επιστημονικά και παιδαγωγικά μέσα ζητήματα γύρω από τη σεξουαλικότητα, το φύλο, την ταυτότητα, τη σεξουαλική διαφορετικότητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 12 εβδομαδιαία επεισόδια. Ένα νέο επεισόδιο θα ανεβαίνει κάθε Δευτέρα έως και το Δεκέμβριο, δωρεάν, σε όλες τις πλατφόρμες που φιλοξενούν podcasts (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Pocket Casts) και φυσικά στο pod.gr και στην ιστοσελίδα της Στέγης.


Info: Sex Education Podcasts, νέο επεισόδιο κάθε Δευτέρα, έως και τον Δεκέμβριο 2020.
εμφάνιση σχολίων