1
1
σχόλια
206
λέξεις
CULTURE
Η Στέγη και το Athens Pride ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια διεθνή καμπάνια για την αποδοχή, που ονειρεύεται μια Αθήνα  ανθρώπινη και ανοιχτή προς όλους
 
DOCTV.GR
17 Σεπτεμβρίου 2020
Αθήνα, πόλη που αγαπά, αποδέχεται, αφήνει χώρο σε όλους να είναι ο εαυτός τους, χωρίς φόβο. Χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, ηλικία, σεξουαλικότητα, πολιτικές πεποιθήσεις. Τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίζει.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Pride και η Google, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια διεθνή καμπάνια και στέλνουν το μήνυμα σε όλο τον κόσμο, μέσα από μια ταινία μικρής διάρκειας που γυρίστηκε στις αθηναϊκές γειτονιές.

Πρωταγωνιστούν άνθρωποι της διπλανής πόρτας και οι αληθινές ιστορίες τους: Μια οικογένεια από το Κονγκό, που ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και κατάφερε να βρει σπίτι μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα αλληλεγγύης. Μια Αφροελληνίδα τρανς, που ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της. Ένα ζευγάρι γυναικών, που παντρεύτηκαν και δημιούργησαν από κοινού μια επιχείρηση εστίασης. Ένας νοσηλευτής, που το πρωί εργάζεται σε νοσοκομείο και το βράδυ μεταμορφώνεται σε Drag Queen. Η πόλη της Αθήνας, μας «μιλάει» με τη φωνή της Μαρίας Ναυπλιώτου.

Στους δρόμους της πόλης, δεν υπάρχει χώρος για βία, ρατσισμό, ή κοινωνικό αποκλεισμό. Η Αθήνα χωρά όλες τις αποχρώσεις της ζωής κι όλα τα χρώματα που κάνουν τον άνθρωπο, άνθρωπο.
εμφάνιση σχολίων