1
1
σχόλια
536
λέξεις
CULTURE
Φεστιβάλ, συναυλίες, πολιτισμός, multimedia
 
DOCTV ΤΕΑΜ
16 Σεπτεμβρίου 2020
«Νύχτες Πρεμιέρας» #Φεστιβάλ #Σινεφίλ: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας γίνεται 26 χρονών και επιστρέφει σε μια υβριδική εκδοχή: μέρος του προγράμματός του θα προβληθεί και ψηφιακά, σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα aiff.gr λόγω της πανδημίας. Το φεστιβάλ προβάλλει κλασσικά επιλεγμένα φιλμ από τα μεγάλα σινεφίλ φεστιβάλ και τα μουσικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς, συνεργάζεται για πρώτη φορά με την ιστορική Βαβέλ και κάνει αφιέρωμα στη θεματική «A dream within a dream». Info: Οι 26ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες ΙΝΤΕΑΛ, ΔΑΝΑΟΣ 1 και ΟΠΕΡΑ 1, ενώ, προβολές θα φιλοξενηθούν και στα θερινά σινεμά ΛΑΪΣ – Ταινιοθήκη της Ελλάδας, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΤΡΙΑΝΟΝ και ΣΤΕΛΛΑ. 26ο AIFF, 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου.

Ubuntu, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης #Αφρική #Εικαστικά: Ubuntu: όρος προερχόμενος από τη Νότια Αφρική, που μεταφράζεται ως «ανθρωπότητα» ή «ανθρωπιά», όπως αυτή καθορίζεται μέσα από τη σχέση του ατόμου με τους άλλους και την αίσθηση της κοινής μοίρας του ανθρώπου πέρα από σύνορα και διακρίσεις. Έργα αντιπροσωπευτικών δημιουργών της σύγχρονης αφρικανικής τέχνης, παρουσιάζονται σε πέντε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια του ΕΜΣΤ, σε επιμέλεια μιας πενταμελούς ομάδας αποτελούμενης από τους Osei Bonsu (επιμελητή της Συλλογής Αφρικανικής Τέχνης της Tate Modern), και τους Rashid Johnson (Eικαστικό), Elvira Dyangani Ose (Λέκτορα του Goldsmiths College, Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Διευθύντριας του Τhe Showroom), Emily Tsingou (Art Advisor), και Burkhard Varnholt (Συλλέκτη σύγχρονης τέχνης, Ιδρυτή του Kindl Zentrum für Ζeitgenössische Kunst στο Βερολίνο). Ο κάθε επιμελητής αναλαμβάνει ένα δωμάτιο, δημιουργώντας διαφορετικές συνομιλίες και προσεγγίσεις πάνω στη σύγχρονη αφρικανική τέχνη και τις διαφορετικές εκφράσεις της. Info: 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 18 Μαρτίου 2021, ΕΜΣΤ.

Animasyros #Animation #Σύρος #live streaming: Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros επιστρέφει με προβολές στον τόπο που διεξάγεται κάθε χρόνο, στο νησί της Σύρου, με διαγωνιστικό πρόγραμμα, εκπαιδευτικά προγράμματα. Αγορά αλλά και διαδικτυακά, με live streaming μέσω της «phygital» εκδοχής της που θα βρείτε στο animasyros.gr. Info: 23-27 Σεπτεμβρίου.

Κήπος Δεδομένων, Κυριακή Γόνη #Πολυμεσικό έργο #online #Στέγη: Αφετηρία του Data garden αποτελούν πρόσφατες επιστημονικές έρευνες σχετικά με τη δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων στο DNA ζωντανών οργανισμών. Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί πολλών ειδών μέσα και η σύλληψή της ακολουθεί πολύ ενδιαφέρουσες συνεπαγωγές, από το πώς τα άυλα data μας που αποθηκεύονται, μολύνουν το περιβάλλον ή ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτά, από τη μνήμη έως την οικολογία… Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από σχέδια, εκτυπώσεις, βίντεο, ηχητικά κομμάτια και συνεντεύξεις με επιστήμονες από τα αντίστοιχα πεδία και φανερώνει τις συνδέσεις ψηφιακής μνήμης και κλιματικής κρίσης, διερευνώντας πιθανές διεξόδους και στρατηγικές αντίστασης. Info: Η περιήγηση θα παραμείνει διαθέσιμη διαδικτυακά μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2020.


Nalyssa Green, #Bios #Rooftop #Συναυλία: Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, «Ταξίδι Αστρικό», αποχαιρετά το καλοκαίρι στην ταράτσα του Bios, με ένα ακουστικό σόλο και θέα την Ακρόπολη. Στις μουσικές της αποσκευές φέρνει κομμάτια από όλη τη δισκογραφία της και αγαπημένες της διασκευές. Τη συναυλία ανοίγει ο Tsolimon (Uncensored). Info: 21 Σεπτεμβρίου, Bios Rooftop, Πειραιώς 84, Γκάζι. Εισιτ.: 7€

Bloody Hawk LIVE #live #ΚΠΙΣΝ: Από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος ο Bloody Hawk θα ερμηνεύσει τραγούδια από το τελευταίο του άλμπουμ 1 Ευρώ -που εξαιτίας των στίχων του, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «o καλύτερος ελληνικός ραπ δίσκος του 2019»- αλλά και από παλαιότερες δουλειές του. Info: Μπορείτε να δείτε τη συναυλία και διαδικτυακά από τις social σελίδες του ΚΠΙΣΝ 18 Σεπτεμβρίου, 21:00. Εισιτήρια €10 (μειωμένο €5).
εμφάνιση σχολίων