0
1
σχόλια
229
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αφήνουν άλλους αξιωματικούς χωρίς εναέριες δυνάμεις σε περίπτωση πυρκαγιάς, για λόγους καριέρας και ξεκαθαρίσματος!
 
PRESS
20 Ιουλίου 2020
Ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, στον διάλογο που έγινε πριν από δύο χρόνια και δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή», φέρεται να απειλεί τον πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Μάτι, Δημήτριο Λιότσιο, προκειμένου να μην αποδώσει ευθύνες σε προϊστάμενούς του, αξιωματικούς και πολιτικούς, για τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Ισχυρίζεται ότι έχει εντολές άνωθεν. Ισχυρίζεται επίσης ότι εάν δεν συνταχτεί με αυτή τη λογική θα τον μεταθέσουν δυσμενώς και ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί δεν θα τον αφήσουν να επιτελέσει το έργο του. Αποκαλύπτει δηλαδή, ότι για προσωπικά «ξεκαθαρίσματα» εντός του σώματος οι αξιωματικοί αφήνουν άλλους αξιωματικούς χωρίς εναέριες δυνάμεις σε περίπτωση πυρκαγιάς!.

Ο αξιωματικός που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ματθαιόπουλου, φέρεται να εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, και συγκεκριμένα στις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη το 2017, είναι ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής Βασίλειος Καπέλιος, ο οποίος σήμερα είναι αντιπεριφερειάρχης της ΝΔ στην Πελοπόννησο, με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα.

«Θα πούνε στην πρώτη φωτιά μη του σηκώνεις και τίποτα… Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (τότε αρχηγός της πυροσβεστικής) – Βασιλειάδη (τότε υπαρχηγός της πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φακέλοι στους Εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά…», ισχυρίζεται.
εμφάνιση σχολίων