0
1
σχόλια
510
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Από το Bios μέχρι την Μικρή Επίδαυρο
 
DOCTV TEAM
16 Ιουλίου 2020
Λένα Πλάτωνος στην Τεχνόπολη, «Θα κάνουμε Σαμποτάζ»: O Ιούλιος γεμίζει με τις μελωδίες της Λένας Πλάτωνος. Η αγαπημένη Λένα, παρέα με τους σταθερούς της συνεργάτες Γιάννη Παλαμίδα, Σαβίνα Γιαννάτου και Αθηνά Ρούτση, μας περιμένουν στην Τεχνόπολη για μια ρετροσπεκτίβα σε μια σπουδαία καριέρα, από όλη της την μουσική πορεία μέχρι σήμερα. Ιnfo: Λένα Πλάτωνος «Θα κάνουμε Σαμποτάζ», 19 Ιουλίου 2020, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Μόνικα, Ηρώδειο, «Κάτι ανθίζει»: Το Ηρώδειο στολίζεται με τα χρώματα ενός κήπου και η Μόνικα παρουσιάζει,για πρώτη φορά, το νέο της ελληνόφωνο άλμπουμ. Ο κήπος είναι συμβολισμός, για την τελευταία της δουλειά, που επιμελήθηκε και φρόντισε επί δέκα χρόνια μέχρι τελικά να «ανθίσει». Η μουσικός εμφανίζεται με τη ορχήστρα της, μια νεανική χορωδία, και παραδοσιακά όργανα όπως η λάφτα, το μαντολίνο και η άρπα. Ιnfo: Μόνικα «Κάτι ανθίζει, 20 & 21 Ιουλίου 2020, Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

The Boy στο Bios Rooftop: O The Boy θα παίξει για πρώτη φορά το άλμπουμ “Αντιλόπη”, θα διαβάσει εσωτερικούς μονολόγους απο τους ανθρώπους που βλέπει κάθε μέρα στο γυμναστήριο, θα παίξει τα τραγούδια του που του αρέσουν και κάποια που δεν του αρέσουν πολύ άλλα αρέσουν στους απο κάτω, θα κρατάει αποστάσεις απο τους απο κάτω, θα έχει φάει πριν κάτι ελαφρύ και θα φάει μετά κάτι βαρύ, θα έχει βοήθεια για να μην κουβαλάει μόνος του το εικοσάκιλο Yamaha του, τελευταία μπορεί να βλέπει μόνο ασπρόμαυρα φιλμ νουάρ και να ακούει την φωνή του Χάμφρει Μπόγκαρτ. Περιμένει να σαρανταρίσει. Περιμένει να μεταμορφωθεί σε γάτα. Ιnfo: The Boy, 21 & 22 Ιουλίου, Bios, Πειραιώς 84.

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Live Looping, Επίδαυρος: Χαραγμένη στη μνήμη των αναγνωστών εδώ και 120 χρόνια, η τραγική φιγούρα της Φραγκογιαννούς, που πηδάει γκρεμούς και διασχίζει άγρια μονοπάτια σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τους διώκτες της, «επιστρέφει» τώρα στον φυσικό της χώρο, σ’ ένα τοπίο υπαίθρου, ζωντανεύοντας με αναπάντεχο τρόπο μέσα από τη μουσική του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Εργαλείο είναι η φωνή του αλλά και τα διάφορα μουσικά όργανα που παίζει, ηχογραφεί και αναπαράγει μέσω της τεχνικής του live looping. Μαζί του, η Κόρα Καρβούνη στην αφήγηση και ο Χάρης Λαμπράκης στο νέι και στα πλήκτρα. Ο δημοφιλής ερμηνευτής και συνθέτης χτίζει ένα ηχητικό σύμπαν μέσα στο οποίο ξεδιπλώνεται ο ατμοσφαιρικός κόσμος της Φόνισσας του Παπαδιαμάντη. Στο πρώτο μέρος της παράστασης μελοποιούνται τα δύο τελευταία κεφάλαια της αριστουργηματικής νουβέλας, ανοίγοντας μια συνομιλία ανάμεσα σε τρεις σολίστες που ισορροπούν μεταξύ λογοτεχνίας και μουσικής, αφήγησης και ήχου, του παπαδιαμαντικού κόσμου και της σύγχρονης τεχνολογίας. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν, με βάση την τεχνική του live looping, νέες ενορχηστρώσεις γνωστών τραγουδιών του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ιnfo: Αλκίνοος Ιωαννίδης - Live Looping, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, Επίδαυρος.

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 #ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: Ξεκίνημα του φετινού Φεστιβάλ με το αφιέρωμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου στον Μάνο Χατζιδάκι. Info: Αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι, 17 Ιουλίου 2020. Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι.

«A Tribute to Leonard Cohen» στην Τεχνόπολη: Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is, ερμηνεύουν Leonard Cohen βάζοντας την δική τους ψυχή και σφραγίδα. Μαζί με οι Σεραφείμ Μπέλλος (ντραμς), Γιώργος Δελλής (πλήκτρα) και Άδωνις Γουλιέλμος (κιθάρα). Info: «A Tribute to Leonard Cohen» Nalyssa Green, Sugahspank!, η Lou is. 17 Ιουλίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
εμφάνιση σχολίων