0
1
σχόλια
1227
λέξεις
CULTURE
Το Summer Nostos Festival επιστρέφει στο μέλλον. Η virtual εκδοχή του πολυσυλλεκτικού διεθνούς φεστιβάλ από το ΚΠΙΣΝ, μας προσκαλεί να απολαύσουμε το σήμερα
 
DOCTV.GR
22 Ιουνίου 2020
Το Summer Nostos Festival RetroFuture εισβάλλει στις οθόνες των υπολογιστών μας, με συναυλίες, dj sets, συζητήσεις και δρώμενα που κοιτάζουν στο μέλλον. Το SNFestival RetroFuture επιχειρεί να προβλέψει το μέλλον, επαναφέρει πρωτοποριακές ιδέες και παραστάσεις από προηγούμενες διοργανώσεις, και μας προσκαλεί να απολαύσουμε το σήμερα, με όλες τις ιδιαιτερότητές του, μέσα από 30+ εκδηλώσεις που μυρίζουν χαρά και καλοκαίρι. Στην οnline σκηνή του SNFestival RetroFuture, ανάμεσα σε άλλα, βλέπουμε:

- Έλληνες και διεθνείς μουσικούς, DJ και συγκροτήματα από παλαιότερες διοργανώσεις, όπως οι Burna Boy, Low, Στέρεο Νόβα, Δημήτρης Καμαρωτός και Άννα Παγκάλου, Seu Jorge και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
- Συζητάμε με περισσότερους από 20 Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, εξετάζουμε τις επιπτώσεις της COVID-19 στην κοινωνία, στη δημοκρατία και στο μέλλον μας, σε σχέση με τον ρόλο της τεχνολογίας, μέσα από μια διαδικτυακή συνάντηση με το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
- Τρυπώνουμε στο εργαστήριο του εμβληματικού καλλιτέχνη William Kentridge. Απολαμβάνουμε τη δραματοποιημένη αφήγηση του Oιδίποδα Τυράννου, από το Theater of War Productions, με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως Frances McDormand, Oscar Isaac, Jeffrey Wright και John Turturro.
- Στη σειρά Selected Shorts, ακούμε τέσσερις συναρπαστικές λογοτεχνικές ιστορίες, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και το πρωτόγνωρο παρόν μας, με την αφήγηση των ηθοποιών Nia Vardalos, Kathleen Chalfant, Sam Underwood και Valorie Curry.
- Ανήμερα της Ολυμπιακής Ημέρας, συμμετέχουμε στον διαδικτυακό αγώνα 5 χιλιομέτρων Virtual SNF Run, για καλό σκοπό.


ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
18:30 Kids’ Hour (Premiere)
 – Αισθάνεστε καμιά φορά ότι το σπίτι σας είναι σαν τσίρκο; Συνηθίστε την ιδέα και μάθετε κόλπα από ορισμένους από τους πιο ταλαντούχους performers του πλανήτη.

19:30 Choir! Choir! Choir! (Premiere) – Το κωμικό μουσικό ντουέτο από τον Καναδά, Daveed Goldman και Nobu Adilman.

21:00 Burna Boy (Premiere) – Απευθείας από το Lagos, ο Νιγηριανός Burna Boy μας δίνει μια σύντομη αλλά δυνατή γεύση του Afro-fusion live που θα παρουσιάσει στο Summer Nostos Festival 2021 και μας συστήνει το προσωπικό του στίγμα –έναν συνδυασμό afrobeat, dancehall, hip-hop και R&B– που του έχει χαρίσει διεθνή αναγνώριση.

21:15 DJ Decay(Premiere) – Στα digital decks του SNFestival RetroFuture, η DJ Decay εξυμνεί τη δύναμη της θηλυκότητας με τον ρυθμό της ανερχόμενης μουσικής σκηνής από την Ουγκάντα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
18:30 SNF Conference: 9 Χρόνια SNF Conference. A Retrospective
Live Συζήτηση με ομιλητές τον Bill T. Jones, θρυλικό χορογράφο και χορευτή, τον Eric Klinenberg, αναγνωρισμένο κοινωνιολόγο από το New York University, την Ruth Faden, ιδρύτρια του Johns Hopkins Berman Institute of Bioethics, και τον Ανδρέα Δρακόπουλο, Πρόεδρο του ΙΣΝ.

Ένας διάλογος για ζητήματα του παρόντος και θεματικές από παλαιότερες διοργανώσεις του SNF Conference, όπως ο μεταβαλλόμενος ορισμός του δημόσιου χώρου, ο ρόλος της φιλανθρωπίας και των καλλιτεχνικών θεσμών εν μέσω κρίσης, η επούλωση του ψυχικού τραύματος και ο ρόλος της ηθικής στη διαμόρφωση των δημόσιων επιλογών μας.

19:30 SNF Conference: Αναγέννηση, Επανεφεύρεση και Επιστροφή. Ο κόσμος στην μετά COVID-19 εποχή – Live Συζήτηση με τον Νικόλα Χρηστάκη, Καθηγητή Sterling Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Yale και τον Andrew Zolli, εξειδικευμένο ερευνητή σε θέματα του μέλλοντος.

21:00 William Kentridge: Μια περιήγηση στο εργαστήριό του (Premiere) – Ο κορυφαίος Νοτιοαφρικανός εικαστικός και σκηνοθέτης William Kentridge μάς ξεναγεί στο εργαστήριό του και μας μιλάει για το έργο του Waiting for the Sibyl.

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
18:30 SNF Conference: Ανθρωπότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνεργασία, Σύγκρουση ή Συνδυαστική Εξέλιξη; (2021 Sneak-Peek)
 – Live Συζήτηση με τον Blaise Aguera y Arcas, ανώτερο στέλεχος AI της Google, την Madeleine Clare Elish, πολιτισμική ανθρωπολόγο για θέματα AI, τον Azeem Azhar, αναλυτή σε θέματα τεχνολογίας, και τον Sabelo Mhlambi, ειδικό σε θέματα ΑΙ ηθικής.

19:30 SNF Conference: Ανθρωπότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπορούμε να Κρατήσουμε την Ανθρωπότητα στο Επίκεντρο; (2021 Sneak-Peek) – Live Συζήτηση με τον Tenzin Priyadarshi, πρόεδρο του Dalai Lama Center for Ethics and Transformative Values στο MIT, τον Stuart Russell, κορυφαίο computer scientist και ερευνητή στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, και τον Tristan Harris, πρωτοπόρο του κινήματος για μια πιο «ανθρώπινη» τεχνολογία.

21:00 Virtual SNF RUN (Live) – Ο αγώνας SNF RUN επιστρέφει με μια διαφορετική εκδοχή, αλλά όπως πάντα με φιλανθρωπικό σκοπό. Για πρώτη φορά, συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα –και όχι μόνο– τρέχουν εξ αποστάσεως αλλά από κοινού, σε έναν virtual αγώνα, για να ενισχύσουν οικονομικά το νοσοκομείο της περιοχής τους.

21:30 Στέρεο Νόβα (2018 SNFestival rewind) – Προβολή της ιστορικής συναυλίας του αγαπημένου ντουέτου της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής στο SNFestival 2018, όπου 11.000 θεατές πλημμύρισαν το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Τα Visuals που οπτικοποιούν το σύμπαν των Stereo Nova, σκηνοθετεί ο Νίκος Πατρελάκης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
18:30 Διάλογοι ΙΣΝ – SNF Agora Conversations: Τεχνολογία και Δημοκρατία σε Αλληλεπίδραση: Προοπτικές και Όρια (Live Συζήτηση) 
– Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins διοργανώνουν μια διαδικτυακή συζήτηση για να εξετάσουν τις επιπτώσεις του COVID-19 στην κοινωνία, στη δημοκρατία και στο μέλλον μας, σε σχέση με τον ρόλο της τεχνολογίας. Μπορεί η τεχνολογία να μας βοηθήσει να καταστήσουμε τις φιλελεύθερες δημοκρατίες πιο δίκαιες και ανοικτές προς όλους, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες;

20:00 Theater of War: The Oedipus Project (Live) – Διεθνώς αναγνωρισμένοι ηθοποιοί ερμηνεύουν αποσπάσματα από τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, τροφοδοτώντας μια συζήτηση με το κοινό υπό την καθοδήγηση του Bryan Doerries. Ερμηνεύουν οι Frances McDormand, Oscar Isaac, Jeffrey Wright, John Turturro, Frankie Faison, David Strathairn, και ο πολιτικός Jumaane Williams.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
18:30 Kids’ Hour (Premiere)
 – Διασκέδαση για όλες τις ηλικίες με δραστηριότητες και performances γεμάτες μαγεία, γέλιο και παιχνίδι.

19:30 Stand-Up Comedy με Έλληνες Κωμικούς (Premiere): Συμμετέχουν ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Λάμπρος Φισφής, ο Άγγελος Τσαρούχας, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος και η Αλίκη Τσακούμη.

21:00 Seu Jorge & Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (Μνήμες από το 2018 SNFestival) - Ο Βραζιλιάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Seu Jorge στο SNFestival 2018, συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ
19:00 SNF Agora Conversations: Οι Πολιτικές και η Πολιτική του COVID-19 “Μια νέα τάξη πραγμάτων μετά την πανδημία” (Live Συζήτηση)
 – Από τη μια ημέρα στην άλλη, η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα έθνη. Παίρνουμε μέρος στη συζήτηση γύρω από τη σημασία που έχει αυτή η υπό εξέλιξη νέα τάξη πραγμάτων για το εμπόριο, τη μετανάστευση, τις διεθνείς σχέσεις, την παγκόσμια οικονομία και άλλα.

19:45 Nostos University Retrospective (Επιμελημένο αρχειακό υλικό του SNFestival) – Μια ματιά πίσω στις καλύτερες στιγμές του Nostos University, από τον Ernő Rubik και τους πιο γρήγορους σε όλον τον κόσμο λύτες του ομώνυμου κύβου, στον cardstacker Bryan Berg και την καλλιτέχνη του domino Lily Hevesh.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
18:30 Circus Cosmos Show (Επιμελημένο αρχειακό υλικό του SNFestival)
– Ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές ενός ιδιαίτερα εντυπωσιακού θεάματος τσίρκου.

19:30 Nostos University. 2021 Sneak-Peek (Premiere) – Μια συζήτηση ανάμεσα στους κορυφαίους σκακιστές Garry Kasparov και Judit Polgár, τον μαθηματικό και πρώην παίκτη ποδοσφαίρου John Urschel, τον ιδρυτή του Chessbase Frederic Friedel και το κοινό. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκακιστής Χρήστος Μπανίκας.

20:45 Μετέωρη (Live) – Μουσική βραδιά, υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Καμαρωτού και τη συνοδεία της μεσόφωνου Άννας Παγκάλου, που συνέβη στα μέσα Μαΐου στο ψηλότερο σημείο του ΚΠΙΣΝ -στο ενεργειακό στέγαστρό του.

22:00 Selected Shorts (Premiere) – Το διάσημο Αμερικάνικο ραδιοφωνικό show αναγνώσεων λογοτεχνικών αποσπασμάτων Selected Shorts επιμελείται ειδικά για το SNFestival RetroFuture ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους Nia Vardalos, Kathleen Chalfant, Sam Underwood, και Valorie Curry.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ
18:30 Kids’ Hour (Premiere)
 – Κάτι γνώριμο, κάτι αλλόκοτο, κάτι για όλους. Διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

19:30 Best of Circus (Επιμελημένο αρχειακό υλικό του SNFestival) – Κορυφαίες στιγμές από προηγούμενες παραστάσεις.

21:00 ΜΕΛΙSSΕΣ (Premiere) –Το SNFestival RetroFuture κλείνει με ένα live στην κορυφή του ΚΠΙΣΝ - στο ενεργειακό στέγαστρο του κτιρίου.


Info: Summer Nostos Festival - Retro Future, 21 – 28 Ιουνίου 2020.
εμφάνιση σχολίων