0
1
σχόλια
344
λέξεις
CULTURE
Επιλεγμένες στάσεις πολιτισμού
 
DOCTV TEAM
22 Μαΐου 2020
ΘΕΑΤΡΟ. Φάουστ: Ο μύθος του ανθρώπου που πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο, σε μια παράσταση-κατάβαση στην άβυσσο της Επιθυμίας. Το 2014 ο Μιχαήλ Μαρμαρινός καταπιάστηκε με τον αρχετυπικό μύθο της νεότερης ευρωπαϊκής σκέψης, αυτόν του Φάουστ, παρουσιάζοντάς τον στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης «διηύθυνε» μια παράσταση-καταβύθιση στην ανθρώπινη ψυχή και στη δυτική ποίηση, φιλοσοφία και Ιστορία, αλλά κυρίως στην ανθρώπινη ψυχή. Τον Φάουστ ερμήνευσε ο Ακύλλας Καραζήσης. Το σάουντρακ ανήκει στον Δημήτρη Καμαρωτό. Info: 24 Μαίου, 21:00, ψηφιακό κανάλι Ιδρύματος Ωνάση.

ΜΟΥΣΙΚΗ. Katerine Duska & Leon of Athens. Η Katerine Duska και ο Leon of Athens ετοιμάζονται να παρουσιάσουν μια συναυλία από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, με κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία, καθώς και διασκευές τραγουδιών που αγαπούν. Στη σειρά συναυλιών #snfccAtHome: music, καλλιτέχνες παίζουν σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Μέχρι σήμερα, έχουν φιλοξενηθεί από τη Δήμητρα Γαλάνη, και τον Σταύρο Λάντσια, ως τον Theodore. Info: 22 Μαΐου, 21:00, στο snfcc.org/DuskaLeon, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Η ηθοποιός Εύη Σαουλίδου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αργυρώς Χιώτη, ερμηνεύει  το διήγημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. «Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρας και της άσπλαχνης γιαγιάς της». Πρόκειται για ένα από τα πιο μεστά έργα του Μάρκες, μια τραγική ανθρώπινη ιστορία αλλά και μια μαγική παραβολή για την κατάχρηση εξουσίας και την κοινωνική αδικία. Info: 24 Μαΐου, 20:30, snfcc.org.

ΘΕΑΤΡΟ. Λεωφορείον ο Πόθος. Το διαχρονικό αριστούργημα του Tennessee Williams «Λεωφορείο ο Πόθος», με την Γκίλιαν Άντερσον (The X Files, The Fall) να ερμηνεύει το ρόλο της Μπλάνς, έρχεται στο Youtube του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας. Ο Μπένεντικτ Αντριους μεταφέρει το δράμα του από το 1947 στη σημερινή εποχή. Την ερμηνεία της Μπλανς Ντιμπουά αναλαμβάνει η Γκίλιαν Άντερσον. Μαζί της, παίζουν οι Βανέσα Κέρμπι και Μπεν Φόστερ. Info: 21 Μαΐου, 21:00, στο ψηφιακό κανάλι του National Theatre (διαθέσιμο έως και την Πέμπτη 28 Μαΐου).


Διαβάστε επίσης:
Δείτε το «Λάλκα» της Λ. Κιτσοπούλου
5 σειρές για τον Μάιο
Δείτε το «Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει»
εμφάνιση σχολίων