0
1
σχόλια
374
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Όταν ο Α. Σκέρτσος έλεγε την εποχή της Ηριάννας πως «μόνο απολυταρχικά, θεοκρατικά και δεσποτικά καθεστώτα δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης». Σήμερα, κατηγορεί για «συναισθηματική ταύτιση» την εισαγγελέα στην υπόθεση Τοπαλούδη
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
15 Μαΐου 2020
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μετά την αγόρευση-καταπέλτη της εισαγγελέως για την υπόθεση Τοπαλούδη, την κατηγόρησε για «συναισθηματική ταύτιση» με το θύμα υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί «ανασφάλεια δικαίου». Λίγο αργότερα, ο Σκέρτσος διευκρίνισε πως καταθέτει τις απόψεις του ως «απλός πολίτης» και όχι ως κυβερνητικό στέλεχος. Όμως, καθώς αποτελεί το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, η παρέμβασή αυτή ανοίγει σημαντικό πολιτικό και θεσμικό ζήτημα.

Όπως υπενθυμίζεται από το InfoWar, στην πολύκροτη υπόθεση της Ηριάννας, (τότε που τα προκλητικά σχόλια της έδρας σχολίαζαν ακόμα και την προσωπική και σεξουαλική της ζωή με χυδαίο τρόπο) ο Σκέρτσος, δεν ήταν ακόμα δεξί χέρι του πρωθυπουργού αλλά γενικός διευθυντής του ΣΕΒ. Όμως ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook το Άρθρο 26 του Συντάγματος (διάκριση των εξουσιών), το οποίο συνόδεψε με ένα σχετικό σημείωμα του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Α. Μανιτάκη. Το κείμενο του Μανιτάκη ουσιαστικά έλεγε πως μόνο απολυταρχικά, θεοκρατικά και δεσποτικά καθεστώτα δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
 

Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει μετά την παρέμβαση του Σκέρτσου, φέρνει στην επιφάνεια και άλλες παραμέτρους, όπως η σχέση του συνηγόρου υπεράσπισης με την ηγεσία της ΝΔ  

Τώρα, που ο Σκέρτσος βρίσκεται σε υψηλή κυβερνητική θέση, παρενέβη εναντίον της εισαγγελέως στην υπόθεση Τοπαλούδη. Όταν μάλιστα τον κατηγόρησαν για ωμή παρέμβαση του Μαξίμου στη λειτουργία της δικαιοσύνης δήλωσε ότι ήταν προσωπικό σχόλιο και πως λυπάται που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή του. Η δημόσια τοποθέτησή του για τη δίκη Τοπαλούδη, προφανώς δεν γίνεται να αποτελεί την «προσωπική άποψη ενός πολίτη». Διότι μια τέτοια παρέμβαση, όταν κατέχεις μια τέτοια θέση, δεν μπορεί παρά να αποτελεί παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, εκτός κι αν την εκφέρεις στο σαλόνι του σπιτιού σου.

Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει μετά την παρέμβαση του Σκέρτσου, φέρνει στην επιφάνεια και άλλες παραμέτρους, όπως η σχέση του συνηγόρου υπεράσπισης με την ηγεσία της ΝΔ. Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Άκης Δημητριάδης, δικηγόρος του Ροδίτη που κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, ήταν ειδικός πληρεξούσιος και αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019.


Διαβάστε επίσης:
Η αγόρευση της εισαγγελέως για την υπόθεση Τοπαλούδη
O ακήρυκτος πόλεμος εναντίον των γυναικών
εμφάνιση σχολίων