0
1
σχόλια
185
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Όταν ο ρατσισμός σου είναι μεγαλύτερος από την αγάπη σου για τον τόπο σου...
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
6 Μαΐου 2020
Ρατσιστικές αντιδράσεις στις προσπάθειες μετεγκατάστασης προσφύγων που αιτούνται άσυλο και  ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Τα επεισόδια ξεκίνησαν το απόγευμα της 5ης Μαΐου, στο χωριό Παναγίτσα Πέλλας. Ακροδεξιοί κάτοικοι της περιοχής και άλλοι που έσπευσαν από τη Σκύδρα και την Πτολεμαϊδα, συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι, εμποδίζοντας για άλλη μια φορά την εγκατάσταση των προσφύγων στο τοπικό ξενοδοχείο Αγνάντι οι οποίοι είχαν ήδη περάσει 2 νύχτες στα πούλμαν.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εισέβαλαν στο ξενοδοχείο κι έβαλαν φωτιά σε δωμάτια. Επίσης έβγαλαν μέρος των επίπλων έξω, τα οποία έκαψαν επίσης. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε καμία άλλη ενέργεια εκτός από την προσαγωγή του προέδρου της κοινότητας Νίκου Παπαγιαννίδη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

Το περιστατικό έγινε μετά από πολλά ψευδή δημοσιεύματα σε κοινωνικά δίκτυα και τοπικές ιστοσελίδες για «Πακιστανούς», «Εποικισμό» και «Λαθρομετανάστες που φέρνουν τον κορονοϊό». Σε αυτό, εμπλέκεται και η ομάδα ακροδεξιών εθνικιστών, Πτολεμαίοι Μακεδόνες.

Οι εμπρηστές επέλεξαν να κάψουν το ξενοδοχείο του τόπου τους και τους συμπολίτη τους παρά να φιλοξενήσουν τους «ξένους».


Διαβάστε επίσης:
«Κάθε μέρα πεθαίνουμε στη Μόρια»
Εμείς οι πρόσφυγες
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ούτε «πρόσφυγες», ούτε «μετανάστες»
εμφάνιση σχολίων