0
1
σχόλια
385
λέξεις
CULTURE
Πώς θα μπορούσε η πανδημία να γίνει αφορμή για νέους τρόπους ευημερίας στην Αθήνα; Μια ψηφιακή ερευνητική αναζήτηση τεσσάρων εβδομάδων για την επόμενη μέρα μιας μετέωρης πόλης
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
8 Μαΐου 2020
Η πανδημία άλλαξε το τοπίο της ζωής, σχεδόν μέσα σε μια νύχτα. Ανέδειξε το τι είναι πραγματικά σημαντικό, την απόλυτη ανάγκη να δίνεται προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή και στα δημόσια συστήματα υγείας, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να συνεργαστούν μεταξύ τους τα κράτη για ένα καλύτερο μέλλον. Παράλληλα ενίσχυσε την κοινωνική συνοχή, με ομάδες αλληλοϋποστήριξης, τόσο διαδικτυακά όσο και τοπικά, στο επίπεδο των ενοίκων μιας πολυκατοικίας. Η διαδικτυακή ζωή έγινε μέρος της εργασίας μας, της επικοινωνίας, ακόμα και της διασκέδασής μας. Και η φύση, πήρε το χρόνο της για να γιατρευτεί από το ανθρώπινο αποτύπωμα. Ίσως, μπορούμε να αντλήσουμε κάτι σημαντικό από όλο αυτό και να μας συντροφεύει και στο «μετά». Πώς θα μπορούσε η πανδημία να γίνει αφορμή για νέους τρόπους ευημερίας; Και πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στην Αθήνα; Εξερευνούμε τις πιθανότητες στο HackAthens 2020: What Comes After.

Η Στέγη καλεί καλλιτέχνες, δημιουργούς, προγραμματιστές, μουσικούς, designers, δικηγόρους, όλους όσοι βρέθηκαν να φαντάζονται πώς θα είναι η επόμενη ημέρα, να δηλώσουν συμμετοχή για μια ψηφιακή αναζήτηση τεσσάρων εβδομάδων, όπου σκοπός θα είναι να αναπτύξουν ψηφιακά έργα πάνω στο ερώτημα που πλανάται πάνω από την πόλη μας: Τι έρχεται μετά;

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Μπορούν να περιλαμβάνουν δοκίμια κάθε είδους, φωτογραφικές αφηγήσεις, αναπαραστάσεις 3D, βίντεο, net art, διαδικτυακές εγκαταστάσεις, εφαρμογές και άλλες μορφές ψηφιακών καλλιτεχνικών πρακτικών. Τα έργα που θα επιλεγούν, θα πρέπει να έχουν ανοιχτή άδεια, ώστε να είναι προσβάσιμα από όλους και να μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω μετά τη δημοσίευσή τους.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Από τις αιτήσεις, θα επιλεγούν τέσσερις προτάσεις, στις οποίες θα χορηγηθεί το ποσό των 1.500€ για καθεμία. Οι δημιουργοί θα έχουν τέσσερις εβδομάδες για να αναπτύξουν το έργο τους, σε συνεργασία με τους επιμελητές, ενώ τα τελικά έργα θα δημοσιευθούν στον ιστότοπο του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και στα social media του. Επίσης, κατόπιν επιλογής, τα έργα θα συμπεριληφθούν σε μια ψηφιακή συλλογική έκδοση που θα προκύψει από το πρόγραμμα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20 Μαΐου 2020
Ανακοίνωση επιλογής: 27 Μαΐου 2020
Προθεσμία για την ολοκλήρωση των έργων: 24 Ιουνίου 2020
Για τυχόν διευκρινίσεις, επικοινωνούμε στο [email protected]
Βρίσκουμε την αίτηση υποβολής, εδώ.


Διαβάστε επίσης:
Δείτε το Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει
ΕNTER, δείτε online: Καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο στο project της Στέγης
εμφάνιση σχολίων