5
1
σχόλια
229
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο βρετανός DJ και παραγωγός Andrew Weatherall έφυγε από τη ζωή στα 56 του χρόνια
 
RADIODOC.GR
17 Φεβρουαρίου 2020
Ο Weatherall απεβίωσε στις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Whipps Cross στο Ανατολικό Λονδίνο. Η αιτία θανάτου ήταν πνευμονική εμβολή. Η καριέρα του σαν DJ ξεκίνησε την εποχή που γεννήθηκαν τα πρώτα βρετανικά rave. Έπαιξε στο πάρτι Shoom του Danny Rampling, το Spectrum του Paul Oakenfold και το Trip, το club του Nicky Holloway.


Ο Weatherall συνεργάστηκε με τον Oakenfold για το Club Remix του «Hallelujah» των Happy Mondays ενώ συν-υπέγραψε την παραγωγή του 3ου άλμπουμ των Primal Scream με τίτλο Screamadelica. Εκανε remix για καλλιτέχνες όπως οι Björk, The Orb και The Future Sound Of London.

Μαζί με τον Terry Farley, τον Steve Mayes και τον Cymon Eckel, ίδρυσαν το Boy’z own fanzine, με θέμα την acid house κουλτούρα και σύνθημα: «drop acid, not bombs». Το 1992 δημιούργησε τους The Sabres of Paradise που κυκλοφόρησαν τρία πειραματικά άλμπουμ στην ιστορική δισκογραφική Warp Records (1993 - 1995). Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του Weatherall με τίτλο "Convenanza" βγήκε το 2016 ενώ κυκλοφόρησε επίσης mix CDs για χορευτικά label όπως το Fabric και το Ministry Of Sound.


Στα σύγχρονα parties A Love From Outer Space που διοργάνωνε μαζί με τον Sean Johnston (Hardway Bros), τα κομμάτια που έπαιζαν όλη τη νύχτα δεν ξεπερνούσαν τα 122bpm για να «δημιουργήσουν έναν αργό κόσμο σε έναν κόσμο αυξανόμενης ταχύτητας».

εμφάνιση σχολίων