0
1
σχόλια
211
λέξεις
CULTURE
Το φιλμ γυρίζεται με την Emma Stone στην Ελλάδα και θα παρουσιαστεί τον Μάιο στην Εθνική Λυρική Σκηνή
 
DOCTV.GR
1 Φεβρουαρίου 2020
Η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ ανακοινώνουν την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, με την Emma Stone και τον Damien Bonnard, στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί τη δεύτερη ανάθεση του προγράμματος εικαστικών εγκαταστάσεων The Artist on the Composer. Η ταινία θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Την επιμέλεια του προγράμματος The Artist on the Composer υπογράφει ο Γιώργος Κουμεντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ και η Ελίνα Κουντούρη, Διευθύντρια του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ.

Η Εθνική Λυρική και το ΝΕΟΝ με την χρηματοδότηση του ΙΣΝ πραγματοποιούν το πρόγραμμα με σκοπό την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρόκειται για μια τριετή συνεργασία που διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών, με την «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Οι βασικοί συντελεστές της ταινίας είναι: Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Emma Stone & Damien Bonnard
Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Executive producer στην Ελλάδα: Ελένη Κοσσυφίδου
Executive producer: Rebecca Skinner-Superprime Films
Επιμέλεια προγράμματος The Artist on the Composer: Γιώργος Κουμεντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΛΣ), Ελίνα Κουντούρη (Διευθύντρια ΝΕΟΝ)
εμφάνιση σχολίων