0
7
σχόλια
226
λέξεις
VISUALISM
Σουηδία. Ένα ξενοδοχείο πλέει στον ποταμό Lule κάτω από το Βόρειο Σέλας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
1 Φεβρουαρίου 2020
Το Arctic Bath Hotel είναι ένα πλωτό ξενοδοχείο στον αρκτικό κύκλο με θέα τον μαγικό βόρειο ουρανό. Βρίσκεται κάτω από το Βόρειο Σέλας τον χειμώνα και τον Ήλιο του Μεσονυκτίου το καλοκαίρι. Έχει κατασκευαστεί στον ποταμό Lule, στη Σουηδία και άνοιξε τις πόρτες του στις 15 Ιανουαρίου 2020.

Το κεντρικό κτίριο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει με φωλιά πουλιών που επιπλέει. Γύρω του υπάρχουν «επιπλέουσες» καμπίνες που μοιάζουν σαν αυτόνομα σπίτια-νησιά, τα οποία συνδέονται μέσω μικρών διαδρόμων με την ξηρά.
 

Βρίσκεται κάτω από το Βόρειο Σέλας τον χειμώνα και τον Ήλιο του Μεσονυκτίου το καλοκαίρι  

Οι Bertil Hagström και Johan Kauppi ξεκίνησαν τον σχεδιασμό του το 2010 με αρχικό όραμα να δημιουργήσουν στο κέντρο του μια σάουνα μέσα σε γυάλινη καμπίνα. Τελικά σχεδίασαν το ξενοδοχείο/φωλιά με τέτοιο τρόπο ώστε η περιβάλλουσα φύση να «ενσωματώνεται» στις καμπίνες. Τα υλικά είναι φυσικά και βιώσιμα (ξύλο, πέτρα και δέρμα) ενώ εκτός από το κυρίως πλωτό κτίριο, το ξενοδοχείο διαθέτει μια σειρά από καμπίνες στο νερό και στο έδαφος ώστε να εναρμονίζεται περισσότερο όσο γίνεται με τη φύση..


Η σουίτα του φιλοξενεί δύο άτομα, διαθέτει μια σπειροειδή σκάλα που οδηγεί σε σοφίτα, καθώς και ένα κατάστρωμα. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν επίσης σπα, σάουνα και εστιατόριο, καθώς και ένα υπαίθριο λουτρό για τους τολμηρούς που θα βουτήξουν κάτω από τον βόρειο ουρανό.
εμφάνιση σχολίων