0
1
σχόλια
436
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ο Φοίβος Δεληβοριάς μιλά για το μεταναστευτικό, την Χ.Α., την αστυνομία, την κοινωνία αλλά και την πρόσφατη δήλωση του Ά. Γεωργιάδη πως «πρόσφυγες και μετανάστες αλλοιώνουν τον πολιτισμό»
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
27 Ιανουαρίου 2020
«Αν θέλει μια κυβέρνηση ή μια αστυνομία να αισθανθούμε ασφαλείς, ας απομονώσει με κάθε δυνατό τρόπο τους Κορκονείς, ας κλείσει μέσα όλους τους χρυσαυγίτες». Ο Φοίβος Δεληβοριάς μιλά για το μεταναστευτικό, την Χ.Α., την αστυνομία, τον Ζακ, την κοινωνία αλλά και την πρόσφατη δήλωση του Ά. Γεωργιάδη πως «πρόσφυγες και μετανάστες αλλοιώνουν τον πολιτισμό» (άποψη που έχουν ενστερνιστεί κι άλλοι πρόσφατα, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, όταν τον Νοέμβριο δήλωσε σε συνέντευξή του πως «αλλοιώνεται ο πληθυσμός της Λέσβου καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες»). Ο μουσικοσυνθέτης αναφέρει στην Εφ. Συν. τα εξής:

- Αν αλλοιώνεται ο πληθυσμός μας από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες; Και βέβαια, αλλά προς το καλύτερο. Όταν ένας άνθρωπος σώζεται από τον θάνατο στη δική σου αγκαλιά, παύεις να έχεις αυτή τη μοσχαρίσια φάτσα κι αυτή την «αρχιδίσια ερημιά» που εκπέμπουν άτομα όπως ο συγκεκριμένος υπουργός (σ.σ. ο Άδωνις Γεωργιάδης). Ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι από στίχο σε καινούργιο μου τραγούδι. Μια μέρα έβλεπα αυτόν τον υπουργό να μιλάει. Μετά άλλαξα κανάλι και μίλαγε ο Λιάγκας. Το βράδυ είδα στον ύπνο μου δύο γιγάντια αρχίδια που πετούσαν πάνω απ’ την πόλη. Κι έγραψα ένα τραγούδι, την «Άγρια Ορχιδέα».

- Το να μπουν τα ΜΑΤ στο σπίτι σου είναι κατάληψη. Η οποία γεννάει μια απίστευτη βία, που άντε μετά να τη μαζέψεις, αυτά είναι γνωστά. Ο μπάτσος είναι ο Τζόκερ και ο Τζόκερ είναι ο μπάτσος.
 

Στα Εξάρχεια δεν φοβάται κανείς τους αναρχικούς ή τις δράσεις, τα στέκια. Το μόνο που προκαλεί φόβο είναι το κεκαλυμμένο και προστατευμένο μεγαλεμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία  

- Αν θέλει μια κυβέρνηση ή μια αστυνομία να αισθανθούμε ασφαλείς, ας απομονώσει με κάθε δυνατό τρόπο τους Κορκονείς, ας κλείσει μέσα όλους τους χρυσαυγίτες, ας δείχνει κάθε μέρα στην τηλεόραση τους δολοφόνους του Ζακ, ας στοχοποιήσει -έστω έναν- μεγάλο ναρκέμπορα. Ας φροντίσει, πάνω απ’ όλα, να μην κατασπαταληθεί η ουσία μας σε νέες εθνικές φιέστες ή να εξαγοραστεί από ημιπαράφρονες μαφιόζους. Σιχαίνομαι τη βία. Και ξέρω πως τα παραπάνω τη γεννούν.

- Στα Εξάρχεια δεν φοβάται κανείς τους αναρχικούς ή τις δράσεις, τα στέκια. Στα Εξάρχεια το μόνο που προκαλεί φόβο είναι το κεκαλυμμένο και προστατευμένο μεγαλεμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία. Η αστυνομία το προστατεύει. Πάω συχνά στα Εξάρχεια, είναι πολύ ωραία όπως ήταν πάντα. Καμιά φορά πέφτουν σφαίρες τύπου γουέστερν, ποτέ όμως από τις συλλογικότητες. Μόνο από τους μαφιόζους. Και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα.

- Σε όλο τον κόσμο προτιμούν να τους κυβερνούν τέρατα, παρά να ερμηνεύσουν και να δουλέψουν στις αλλαγές.
εμφάνιση σχολίων