0
1
σχόλια
248
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Διαγραφή χρεών σε νεαρούς κατοίκους, χάρη το νέο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του Άμστερνταμ. Ποιές είναι οι προϋποθέσεις
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ | ΦΩΤΟ: LIENE RATNIECE, Pexels
21 Ιανουαρίου 2020
Η πόλη του Άμστερνταμ αναλαμβάνει τα χρέη των νέων της, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ανεξαρτησία τους και να τους δώσει την ευκαιρία να κάνουν μια νέα αρχή. Οι νεαροί πολίτες του Άμστερνταμ θα μπορούν να ενταχθούν στο νέο «πρόγραμμα διαγραφής χρεών», κατά το οποίο τα οικονομικά βάρη τους θα εξαγοράζονται από το δημοτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο με τη σειρά του θα τους προσφέρει πιστωτικό δάνειο με φιλικούς όρους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του χρέους θα διαγράφεται ή θα εξαγοράζεται μόνο στην περίπτωση που ο πολίτης αναζητήσει (και καταφέρει να βρει) εργασία ή συνεχίσει τις σπουδές του σε επίπεδο ανώτερης εκπαίδευσης. Οι πιστωτές θα λάβουν 750 ευρώ προκειμένου να μεταβιβάσουν το χρέος τους στην τράπεζα του δήμου και κάθε άτομο που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, θα έχει κι έναν προπονητή μαζί με τον οποίο θα προετοιμάσει το κατάλληλο «σχέδιο καθοδήγησης». Ο Guardian αναφέρει πως η διαδικασία αποπληρωμής θα ξεκινήσει τον Φλεβάρη.

«Τα χρέη προκαλούν στους νέους πολύ άγχος, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αρκούν για να καθορίσουν το μέλλον τους, αλλά και αποφάσεις σημαντικές που θα πάρουν» αναφέρει η αναπληρώτρια δήμαρχος της πόλης, Marjolein Moorman. «Οι περισσότεροι από αυτούς τους νέους, λόγω κακής τύχης ή άγνοιας, βρέθηκαν σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούν να βγουν χωρίς βοήθεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τώρα θα τους βοηθήσουμε να κάνουν μια καινούργια αρχή».


Διαβάστε επίσης:
Σχέδιο Αϊνστάιν
Βιβλίο αντί για εισιτήριο
Η Ολλανδία ανοίγει «δρόμους» για τις μέλισσες
εμφάνιση σχολίων