1
1
σχόλια
246
λέξεις
CULTURE
Ποιοι θα είναι οι επαναστατικοί ήρωες και ιδέες του αύριο; Παίρνουμε ενεργά μέρος, απαντάμε το ερωτηματολόγιο ή μοιραζόμαστε τις ιδέες μας, σε μια διεθνή, ανοιχτή συζήτηση
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
4 Δεκεμβρίου 2019
«Επαναστατώ άρα υπάρχω». Αλμπέρ Καμύ. Το 1821 μιλούσαμε για ελευθερία. Όμως ποιο θα είναι το πιο επιτακτικό αίτημα του 2121; Η Στέγη αγκαλιάζει την ιστορία τα Ελλάδας και στρέφει τα μάτια προς το μέλλον. Με αφετηρία την Ελληνική Επανάσταση, μας προσκαλεί όχι μόνο να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από τη μεγάλη ιστορική επέτειο, αλλά και να αναζητήσουμε μαζί τα νέα ιδανικά για τα οποία θα αξίζει να επαναστατήσει κανείς το 2021.

Ανθρώπινα δικαιώματα,  δημοκρατία, πολιτισμός, περιβάλλον, εικονική πραγματικότητα ψηφιακό παρόν, επαναστατικοί ήρωες, virtual πόλεις, φουτουρισμός. Παίρνουμε μέρος σε μια ανοιχτή συζήτηση «από το μέλλον», καθώς μοιραζόμαστε τις ιδέες, τις απόψεις και τις σκέψεις μας πάνω σε ερωτήματα του «αύριο».

Τι θα πει να είναι κανείς Έλληνας το 2121; Τι θα πει επανάσταση για εμάς; Άραγε θα σημαίνει το ίδιο σε 100 χρόνια; Σεβόμενοι το παρελθόν, ανακαλύπτουμε το μέλλον, μέσα από τη μεγάλη και διεθνή ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη το 2020, με live συνδέσεις από διάφορες  της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και καλεσμένους διανοητές, φιλοσόφους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, συγγραφείς και σκεπτόμενους πολίτες.

Για να πάρουμε ενεργά μέρος στο 1821-2121 Fast Forward, μπορούμε να απαντήσουμε σε μία ή περισσότερες ερωτήσεις του σχετικού ερωτηματολογίου, καθώς και να καταθέσουμε τις ιδέες μας, εδώ. Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2020.


Info: 1821-2121 Past Forward, υποβολή αιτήσεων έως τις 16 Φεβρουαρίου 2020.
εμφάνιση σχολίων