1
1
σχόλια
266
λέξεις
VIDEO
Μια διεθνής συμπαραγωγή της Cosmote TV και του National Geographic εξερευνά το μυστήριο του Αιγαίου και καταγράφει τις πρόσφατες, μεγάλες ανακαλύψεις του Cambridge Keros Project
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
20 Ιουλίου 2020
Ένα μυστήριο διάρκειας 4.500 ετών, στην καρδιά του Αιγαίου, επιχειρεί να αποκαλύψει η Cosmote TV και το National Geographic, που κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι εξερεύνησης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την πρώτη συμπαραγωγή τους στην Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ θα επιχειρήσει να αποκαλύψει πώς το νησί της Κέρου, το αρχαιότερο ναυτικό ιερό της ανθρωπότητας, αποτέλεσε γενέτειρα ενός νέου τρόπου ζωής, ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Η Κέρος είναι νησί των Κυκλάδων, το οποίο βρίσκεται νοτιοανατολικά της Νάξου. Από το 1968, είναι ακατοίκητη. Η γη της είναι άγονη, χωρίς πηγές πόσιμου νερού ή δυνατότητες εύκολης πρόσβασης. Κατά τον Μεσαίωνα η Κέρος χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο πειρατών. Σήμερα η Κέρος ανήκει στην Αμοργό και από το 1992 είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος. Στα δυτικά του νησιού και στην τοποθεσία Κάβος Δασκαλιού έχουν εντοπιστεί πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων που χρονολογούνται από την εποχή του Κυκλαδικού πολιτισμού.


Βασισμένο στην μεγάλη αρχαιολογική έρευνα και τα ευρήματα του Cambridge Keros Project, το ντοκιμαντέρ θα εξερευνήσει επίσης το Δασκαλιό, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του Κυκλαδικού πολιτισμού της πρώιμης Εποχής του Χαλκού στο Αιγαίο.
 

Το ευρήματά του ντοκιμαντέρ θα φτάσουν σε όλο τον πλανήτη, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, μέσα από 4.500 χρόνια ιστορίας  

Τα γυρίσματα πργματοποιήθηκαν στο νησί της Κέρου, το Δασκαλιό, τη Νάξο, την Αθήνα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ.

Το ευρήματά του ντοκιμαντέρ θα φτάσουν σε όλο τον πλανήτη, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, μέσα από 4.500 χρόνια ιστορίας. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή συμπαραγωγή για το COSMOTE HISTORY HD.
εμφάνιση σχολίων