1
1
σχόλια
184
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Κλείνει τα δέκα του χρόνια και γιορτάζει με 160 φιλμ, ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, masterclasses, αλλά και δωρεάν προβολές
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
16 Νοεμβρίου 2019
Το φεστιβάλ που αγαπά την πρωτοπορία στο σινεμά. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ που καταφτάνουν από σπουδαία φεστιβάλ του κόσμου (από τις Κάνες έως το Λοκάρνο), σχεδόν όλα σε πανελλαδική πρεμιέρα.

Συνολικά θα προβληθούν πάνω από 160 ταινίες, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Πορτογαλία, Ιαπωνία, Αργεντινή, Βραζιλία, Ιράν, Ινδία, Αλγερία και Κατάρ.

Το φετινό Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα προβάλλει εννέα ταινίες, νέων κατά βάση σκηνοθετών, ενώ στην Αθήνα θα βρεθούν για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους, οι σκηνοθέτες Ρόνι Σεν (Σπίρτα) και Εχσάν Κοσμπάχτ (Φιλμφαρσί), καθώς και η πρωταγωνίστρια της Love me Tender, Μπάρμπαρα Τζορντάνο. Το 10ο AΑGFF θα διεξαχθεί στην Ταινιοθήκη (Αίθουσες A, B), στο Γαλλικό Ινστιτούτο και το Exile Room. Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.

Από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου, το Exile Room μας περιμένει μια σειρά προβολές και Masterclasses, με ελεύθερη είσοδο.


Info: 10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου, 20 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου, Ταινιοθήκη της Ελλάδος & Γαλλικό Ινστιτούτο. Γενική είσοδος: 5 ευρώ Exile Room με ελεύθερη είσοδο.
εμφάνιση σχολίων