0
1
σχόλια
393
λέξεις
CULTURE
Ένα διήμερο workshop που θολώνει τα όρια ανάμεσα στον φυσικό κόσμο και την εικονική πραγματικότητα, σε συνεργασία με το New Museum της Νέας Υόρκης
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
18 Νοεμβρίου 2019
Που τελειώνει ο φυσικός κόσμος και πού αρχίζει ο εικονικός; Η νέες τεχνολογίες, ενώνονται με τις τέχνες και τη φαντασία. Η Στέγη αποκρυπτογραφεί το ψηφιακό αστικό αρχιπέλαγος και ταξιδεύει στις υβριδικές πραγματικότητες της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Η Αθήνα ενώνεται με τη Νέα Υόρκη σε ένα διήμερο εργαστήριο για καλλιτέχνες που δημιουργούν με τεχνολογίες Επαυξημένης (AR) και Εικονικής (VR) Πραγματικότητας.
 

Πόσο εικονική είναι η πραγματικότητά μας; Ποιες ιστορίες αξίζει να ειπωθούν;  

Σε συνεργασία με τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες New Reality Co, Wearable Media και τη Sarah Rorthberg, οι συμμετέχοντες εξερευνούν το πώς η τεχνολογία ενισχύει την ενσώματη εμπειρία, εντείνοντας τις αισθήσεις και προσφέροντας πολλαπλές διαδρομές σε νέα ερεθίσματα. Στο εργαστήριο συμμετέχουν επαγγελματίες που έχουν ήδη παρουσιάσει ολοκληρωμένο έργο και έρευνα πάνω στις τεχνολογίες AR και VR.

Πόσο εικονική είναι η πραγματικότητά μας; Ποιες ιστορίες αξίζει να ειπωθούν; Την πρώτη ημέρα του εργαστηρίου, εξερευνούμε πώς μπορεί η ψηφιακή τεχνολογία να ενισχύσει την ενσώματη εμπειρία επαναπροσδιορίζοντας τα όρια ανάμεσα στο φυσικό και το ψηφιακό. Τη δεύτερη ημέρα, εφαρμόζουμε τις νέες τεχνικές μας, απαντώντας σε μια πρόκληση σχεδιασμού που θα κορυφωθεί με ένα πρωτότυπο έργο. To masterclass και η ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά χωρίς διερμηνεία. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
09:00-17:00 - Masterclass

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
09:00-19:00 - Masterclass
19:00-21:00 - Ανοιχτή συζήτηση

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Milica Zec (new reality co), Winslow Porter (new reality co), Hellyn Teng (wearable media), Yuchen Zhang (wearable media), Sarah Rothberg, Karen Wong (new museum), Stephanie Pereira (new inc), Kelsa Trom (new inc).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NEW INC: Το NEW INC είναι το πρώτο παγκοσμίως hub καλλιτεχνών που έχει δημιουργηθεί από μουσείο. Ιδρύθηκε το 2013, ως μια μη-κερδοσκοπική πλατφόρμα που έχει στόχο να ενισχύσει το έργο των μουσείων στην υποστήριξη νέων έργων και ιδεών, και απευθύνεται σε καλλιτέχνες των οποίων η δουλειά συνδυάζει την τέχνη, το design και την τεχνολογία. Μέσα από ένα ετήσιο πρόγραμμα, το NEW INC φέρνει τους καλλιτέχνες σε επαφή με κορυφαίους δημιουργούς και επιχειρηματίες και προσφέρει ανάπτυξη και καθοδήγηση, η οποία βασίζεται στους επαγγελματικούς στόχους κάθε καλλιτέχνη. Αποστολή αυτής της πολυπολιτισμικής, βραβευμένης κοινότητας είναι η προώθηση του πολιτισμού και της κοινωνικής αλλαγής.


Info: Mixed Realities, 20-21 Νοεμβρίου. Με πρόσκληση κατόπιν αίτησης συμμετοχής. Ανοικτή Συζήτηση: Είσοδος δωρεάν με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία (1) ώρα πριν από την εκδήλωση.
εμφάνιση σχολίων