0
8
σχόλια
185
λέξεις
VISUALISM
Πώς θα ήταν τα ίχνη των πουλιών που πετούν στον αέρα, αν μπορούσαμε να τα δούμε;
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
13 Νοεμβρίου 2019
Αν τα πουλιά άφηναν σημάδια από τις διαδρομές τους στον ουρανό, πώς θα έμοιαζαν; Ο Ισπανός φωτογράφος Xavi Bou, επί χρόνια γοητευόταν από το ερώτημα. Έτσι άρχισε να εξερευνά φωτογραφικές τεχνικές που θα του επέτρεπαν να δείξει την ομορφιά των πτηνών με τρόπο που δεν είχε δει ποτέ κανείς.

Τελικά επέλεξε να εργαστεί με μια βιντεοκάμερα, από την οποία αντλεί φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Αφού τραβήξει τα πουλιά σε κίνηση, ο Bou επιλέγει τμήματα  του γυρίσματος και τοποθετεί όλα τα ξεχωριστά κάδρα μέσα σε μία μόνο εικόνα.


Πριν να ξεκινήσει αυτό το έργο, το οποίο ονομάζει «Ορνιθογραφία», ο Boo απέκτησε πτυχίο γεωλογίας και φωτογραφίας στη Βαρκελώνη, ενώ  στη συνέχεια εργάστηκε ως τεχνικός φωτισμού στη βιομηχανία της μόδας. Μέσα σε αυτό το έργο συνδυάζει τις γνώσεις του με το πάθος του για τη φύση και τη φωτογραφία. «Είναι τεχνικό, προκλητικό, καλλιτεχνικό και φυσικό. Η Ορνιθογραφία είναι η ισορροπία μεταξύ τέχνης και επιστήμης, ενός έργου φυσιοκρατικής ανακάλυψης και, ταυτόχρονα, άσκησης οπτικής ποίησης».
 

Διαβάστε επίσης:
ΓΚΑΛΕΡΙ: Φωλιές πουλιών στις πόλεις
ΓΚΑΛΕΡΙ: Ένας περίεργος χορός
ΓΚΑΛΕΡΙ: Η αυτοκτονία του κύκνου
εμφάνιση σχολίων